Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Guvernul a alocat, suplimentar, 105 mln lei pentru achitarea salariilor personalului didactic

  Guvernul a majorat alocațiile din bugetul de stat pentru achitarea salariilor personalului didactic. Potrivit rectificărilor la bugetul de stat, Executivul a suplinit cu 105 milioane de lei cheltuielile necesare achitării salariilor personalului didactic în legătură cu volumul suplimentar de muncă legat de organizarea activității în anul de studii 2020-2021.

  Cabinetul de Miniștri a majorat cu 93,4 milioane de lei și alocațiile pentru achitarea sporului specific personalului medical, începând cu 1 septembrie 2020.

  De asemenea, au fost suplinite cu 408 milioane de lei și transferurile către alte bugete: bugetul asigurărilor sociale de stat – cu 232,7 milioane de lei, fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală – cu 100 de milioane de lei și bugetele locale – cu 75,6 milioane de lei, în special pentru asigurarea implementării prevederilor privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

  Conform rectificărilor la buget, veniturile vor constitui 37,2 miliarde de lei, cheltuielile – 53,2 miliarde de lei, iar deficitul bugetar – aproape 16 miliarde de lei.

  Proiectul de rectificare a bugetului de stat va fi trimis spre aprobare în Parlament.

  a-tv.md

  SOCIAL

  Cetăţenii care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl vor primi o compensaţie bănească în schimbul biletelor de tratament balneosanatorial.

  SOCIAL

  Din 01 ianuarie 2021, salariile tuturor angajaților din sistemul medical și șoferii de ambulanțe vor crește cu 30%. Guvernul Chicu a aprobat, astăzi, cadrul...

  POLITICA

  Din bugetul de stat vor fi alocate 14 milioane de lei pentru amendamentele propuse de Alexandru Slusari, în pofida faptului că deputatul Platformei DA...

  SOCIAL

  Salariile personalului medical vor crește din nou de la 01 ianuarie 2021. Parlamentul a aprobat în lectură finală Bugetul Public Național care prevede majorarea...

  Copyright © 2020