Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Guvernul a alocat, suplimentar, 105 mln lei pentru achitarea salariilor personalului didactic

  Guvernul a majorat alocațiile din bugetul de stat pentru achitarea salariilor personalului didactic. Potrivit rectificărilor la bugetul de stat, Executivul a suplinit cu 105 milioane de lei cheltuielile necesare achitării salariilor personalului didactic în legătură cu volumul suplimentar de muncă legat de organizarea activității în anul de studii 2020-2021.

  Cabinetul de Miniștri a majorat cu 93,4 milioane de lei și alocațiile pentru achitarea sporului specific personalului medical, începând cu 1 septembrie 2020.

  De asemenea, au fost suplinite cu 408 milioane de lei și transferurile către alte bugete: bugetul asigurărilor sociale de stat – cu 232,7 milioane de lei, fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală – cu 100 de milioane de lei și bugetele locale – cu 75,6 milioane de lei, în special pentru asigurarea implementării prevederilor privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

  Conform rectificărilor la buget, veniturile vor constitui 37,2 miliarde de lei, cheltuielile – 53,2 miliarde de lei, iar deficitul bugetar – aproape 16 miliarde de lei.

  Proiectul de rectificare a bugetului de stat va fi trimis spre aprobare în Parlament.

  a-tv.md

  Facebook

  ECONOMIE

  Banii pentru achitarea facturilor la lumină a consumatorilor casnici pot fi găsiți în bugetele instituțiilor statului. De această părere este președintele PSRM, Igor Dodon.

  ECONOMIE

  Guvernul interimar a alocat 56 de milioane 160 de mii de lei pentru acordarea indemnizației unice de 16 mii de lei bugetarilor, care au...

  SOCIAL

  Chef pe timp de ciumă. Într-un an de criză pandemică și economică, Președinția condusă de Maia Sandu a alocat 650 de mii de lei...

  SOCIAL

  Salariile din sistemul de sănătate au crescut de mai bine de două ori. Dacă în 2019 un medic din asistența medicală spitalicească avea o...

  Copyright © 2020