Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Guvernul a alocat 60 mln lei, din fondul de rezervă, pentru procurarea vaccinurilor anti-COVID

  Guvernul alocă 60 de milioane de lei pentru procurarea a 338 600 de doze de vaccin anti-COVID. Decizia a fost luată la ședința de astăzi a Executivului, iar banii vor fi alocați din Fondul de rezervă.

  Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, a declarat că acest lot de vaccin va acoperi peste 24 la sută din necesarul de aproape 1,4 milioane de doze. Prețul estimativ al unei doze de vaccin este de 10 dolari.

  Conform estimărilor efectuate de ANSP, pentru atingerea țintei de 70 la sută de populație imunizată sunt necesare peste 4,85 de milioane de doze de vaccin.

  Zatîc a precizat că peste 1,38 de milioane de doze vor fi obținute gratuit pe platforma COVAX, ceea ce va permite imunizarea gratuită a 20 la sută din populație. Alte peste 2 milioane de doze vor fi procurate prin COVAX la preț preferențial, iar restul peste 1,38 de milioane necesită a fi procurate de țară.

  a-tv.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  China a confirmat decizia de a acorda Republicii Moldova 150 mii de doze de vaccin anti-COVID în calitate de ajutor umanitar. Despre aceasta președintele...

  SOCIAL

  Deputații PSRM au declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că vaccinarea anti-COVID-19 este singura salvare împotriva pandemiei. Potrivit acestora, lupta cu infecția...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Aproape 2,2 milioane de doze de vaccin anti-COVID vor fi procurate în scurt timp de țara noastră. Anunțul a fost făcut de ministerul Sănătății.

  SOCIAL

  Prețurile la vaccinurile anti-COVID 19 vor fi plafonate. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale pentru a nu admite creșterea exagerată la...

  Copyright © 2020