Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Guvernul a alocat 60 mln lei, din fondul de rezervă, pentru procurarea vaccinurilor anti-COVID

  Guvernul alocă 60 de milioane de lei pentru procurarea a 338 600 de doze de vaccin anti-COVID. Decizia a fost luată la ședința de astăzi a Executivului, iar banii vor fi alocați din Fondul de rezervă.

  Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, a declarat că acest lot de vaccin va acoperi peste 24 la sută din necesarul de aproape 1,4 milioane de doze. Prețul estimativ al unei doze de vaccin este de 10 dolari.

  Conform estimărilor efectuate de ANSP, pentru atingerea țintei de 70 la sută de populație imunizată sunt necesare peste 4,85 de milioane de doze de vaccin.

  Zatîc a precizat că peste 1,38 de milioane de doze vor fi obținute gratuit pe platforma COVAX, ceea ce va permite imunizarea gratuită a 20 la sută din populație. Alte peste 2 milioane de doze vor fi procurate prin COVAX la preț preferențial, iar restul peste 1,38 de milioane necesită a fi procurate de țară.

  Telegram channel

  a-tv.md

  POLITICA

  „Ați pus întrebarea: vom avea un nou procuror general până la sfârșitul anului? Mi-e teamă că vom avea un nou guvern până la sfârșitul...

  SOCIAL

  Republica Moldova înregistrează una dintre cele mai mari rate de creștere a numărului de cazuri de Covid 19 și de decese provocate de acesta,...

  SOCIAL

  Alte 850 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 693 în rândul persoanelor nevaccinate.

  POLITICA

  Guvernul Gavrilița nu va face niciun pas înapoi. Personalul din Educație va trebui să se testeze din banii personali sau să prezinte certificatul de...

  Copyright © 2021