Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Grosu: Vom discuta cât de corect sunt racordate la Constituția Republicii Moldova legile privind Găgăuzia

  Președintele Parlamentului, liderul PAS, Igor Grosu, a anunțat că la Parlament se va discuta despre cât de „corect sunt racordate” legile cu privire la autonomia găgăuză la Constituția Republicii Moldova.

  „Acum, discuții o să avem foarte pragmatice. Comisia la nivelul Parlamentului în care să discutăm legislația națională și cât de racordate sunt legile care administrează această regiune, cât de corect sunt ajustate la Constituția Republicii Moldova, la codurile noastre ș.a.m.d”, a declarat speakerul în cadrul programului  „În Context”, la TV „Moldova 1”.

  De asemenea, el a spus că va fi examinată și chestiunea cu privire la taxele care rămân în teritoriu, dacă acestea „au contribuit cumva la reintegrarea regiunii”.

  „Trebuie să ne așezăm și să vedem, și-au atins spre exemplu scopul aceste politici în timp – 30 de ani. Faptul că aceste taxe sau o parte din taxe au rămas acolo – au contribuit ele cumva la integrarea acestei regiuni mai mult? Au contribuit la promovarea culturii, limbii, valorilor? Sunt niște întrebări care noi trebuie să le spunem”, a menționat liderul PAS.

  Suplimentar, ar urma să fie realizată o analiză a investițiilor făcute de Republica Moldova,  pentru a compara „cât s-a investit într-o parte și cât s-a investit în altă parte”.

  „Vom avea o discuție foarte corectă, foarte cinstită, francă, să evaluăm, spre exemplu, cât a investit până acum Republica Moldova în diferite regiuni, nu doar acolo, peste tot, și să facem un studiu comparat. Eu îs de la Cahul. Leova, Cantemir, haideți să vedem cât s-a investit într-o parte, cât s-a investit în altă parte”, a afirmat Grosu.

  facebook        </b

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  lockquote>

  POLITICA

  Speakerul Igor Grosu a dat de înțeles că guvernatorul autonomiei găgăuze ar putea fi eliminat din componența Guvernului Republicii Moldova. Declarații în acest sens...

  SOCIAL

  Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Nina Cernat, Vasile Șchiopu, Ioana Chironeț, Maria Frunze, Ion Guzun și Alexandru Postica au avut o întrevedere cu...

  POLITICA

  După ce alegerile la funcția de bașcan al Găgăuziei au fost validate de Curtea de Apel Comrat, iar Adunarea Populară a Găgăuziei a susținut...

  POLITICA

  Mai mulți primari din Găgăuzia au semnat o declarație comună, în care anunță despre întreruperea cooperării cu Partidul Socialiștilor. Documentul a fost public de...

  Copyright © 2021