Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  GRECO salută abandonarea proiectului de lege privind evaluarea extraordinară a judecătorilor

  Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, le-a mulțumit experților GRECO pentru Raportul în care sunt evaluate progresele realizate de Republica Moldova în implementarea recomandărilor înaintate, începând cu 2018, și susține că acestea sunt o prioritate pentru Ministerul Justiției.

  ”Astăzi a fost făcut public raportul GRECO, care salută abandonarea acelui mult discutat de unii politicieni proiect de lege privind evaluarea extraordinară a judecătorilor. Am remarcat faptul că, conform raportului, din decembrie 2018 până în ianuarie 2020, au avut loc 73 de întruniri de consultări publice pe diverse platforme ale reprezentanților MJ cu societatea civilă. Notez că, pe perioada Guvernului Sandu, reprezentanții MJ au participat la 32 ședințe de consultări publice. Vreau să vă comunic că în anul 2020 până azi, cu participarea reprezentanților MJ, au avut loc circa 100 întruniri de consultări publice cu participarea societății civile. Chiar dacă parcurgem o pandemie gravă – am avut grijă să ne facem treaba”, a scris ministrul pe pagina sa de socializare.

  Ministrul a amintit că niciun proiect de lege legat de domeniul justiției nu a fost adoptat prin procedura angajării răspunderii.

  ”Înțeleg că e campanie electorală, dar aștept totuși ca politicienii care pretind să ne conducă mai întâi să învețe ei să se conducă de adevăr – aici, mai exact, să recunoască ca am acționat transparent și am organizat consultări publice”, notează ministrul.

  GRECO este un organism al Consiliului Europei și se descifrează ca Grupul Statelor împotriva Corupției.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Consiliul Europei a confirmat că proiectul de lege privind amendamentele constituționale referitoare la sistemul judecătoresc și Consiliul Superior al Magistraturii, promovat de către Guvernul...

  Copyright © 2021