Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Grecia: Haos în centrul Atenei din cauza protestelor violente

  Ciocniri violente la Atena, unde grecii au ieșit în stradă pentru a cere salarii mai mari ca să poată rezista în fața inflației și a crizei energetice.

  O grevă generală a fost declarată și în Bruxelles, unde transportul în comun a fost suspendat și peste jumătate din zborurile de pe aeroportul internațional au fost anulate.

  Au fost proteste violente la Atena, unde indivizi mascați au aruncat cu sticle incendiare și pietre în polițiștii care păzeau Parlamentul elen.

  Oamenii au ieșit în stradă, în cadrul unei greve de 24 de ore, care a fost organizată de sindicatele grecești pentru a cere salarii mari.

  Grecii sunt nemulțumiți de creșterea costului vieții și a prețurilor la energie. Mulți oameni se tem că nu pot supraviețui doar cu salariile pe care le au acum.

  Bărbat: Câștig 900 de euro pe lună. Până când voi primi din nou salariul, îmi voi plăti ipoteca, electricitatea și factura la apă și vor mai rămâne doar firimituri cu care să supraviețuiesc.

  Femeie: Nu pot trece de luna asta. E dificil să ajungi până la sfârșitul lunii. Din luna ianuarie și până acum, guvernul elen a majorat de două ori salariul minim, care este de aproximativ 713 euro pe lună. Politicienii greci au promis o nouă creștere anul viitor, precum și o majorare pensiilor. Însă oamenii tot sunt furioși pe situația în care se află. Le cer guvernanților să ia mai multe măsuri pentru a combate inflația și spun că nu vor renunța să protesteze.

  Bărbat: Nu mai putem suporta costurile mari. Nu mai suportăm sărăcia. Nu mai suportăm epuizarea. Suntem aici, ne luptăm, ca ei să găsească răspunsuri.

  Femeie: Măsurile pe care guvernul le ia sunt doar pentru a ne ține gura. Dar nu se va întâmpla, pentru că nu putem supraviețui doar cu aceste măsuri.

  digi24.ro

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  LUMEA

  Sute de medici şi angajaţi ai spitalelor au protestat joi în faţa Parlamentului grec din Atena împotriva unui proiect de lege controversat, care permite...

  Noutăţi

  Asociația Scutul Poporului, care a fost creată recent, ajută oamenii legii că protestele să se desfășoare pașnic. Declarația a fost făcută de Chiril Guzun,...

  Noutăţi

  Au protestat pentru că nu sunt de acord cu noul director al fabricii. Este vorba despre zeci de angajaţi ai combinatului de panificație ”Franzeluţa”...

  Noutăţi

  După cum informează serviciul de presă al Partodului “ȘOR”, manifestațiile antiguvernamentale, organizate de Partidul „ȘOR”, vor continua până când actuala guvernare a PAS și...

  Copyright © 2021