Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Grecia: Cutremur cu magnitudinea 5 în largul insulei Lesbo

  Un cutremur cu magnitudinea 5 s-a produs luni dimineaţă în largul insulei greceşti Lesbos, fără a fi înregistrate victime sau daune semnificative, a anunţat Institutul de geodinamică al Observatorului Naţional din Atena, potrivit AFP.

  Seismul a avut loc la 4:46 GMT (7:46 ora locală) şi a fost urmat de două replici luni dimineaţa cu magnitudinea 4,8, respectiv, 4,5.

  Epicentrul cutremurului a fost situat în larg, la 46 de kilometri sud-vest de insula Lesbos, potrivit Observatorului din Atena.

  Grecia este situată pe falii geologice majore, seismele producându-se frecvent în larg, cel mai adesea fără victime.

  Ultimul cutremur major din Grecia, cu magnitudinea 7, a avut loc pe 30 octombrie 2020 în Marea Egee, între insula greacă Samos şi oraşul Izmir din vestul Turciei. Doi adolescenţi au murit în Samos, în timp ce pe coasta Turciei, seismul s-a soldat cu 114 morţi şi circa 1.035 răniţi.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Mii de șoferi au rămas blocați pe o autostradă din jurul Atenei, din cauza ninsorilor abundente și a viscolului. Peste 3.500 de oameni au...

  LUMEA

  Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 s-a înregistrat miercuri în Insula Creta, Grecia, a anunţat Institutul de Geodinamică al ţării, citat de Reuters.

  LUMEA

  Grecia va închide, începând cu data de 3 ianuarie, restaurantele şi barurile la miezul nopţii şi nu va permite mai mult de şase persoane...

  LUMEA

  Un cutremur cu magnitudine 5,4 s-a produs duminică în largul insulei grecești Creta, informează Reuters. Momentan nu au fost raportate victime sau pagube, potrivit...

  Copyright © 2021