Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Greceanîi: Să mergem în anticipate și să ne judece poporul, dar trebuie să respectăm procedurile legale

  Imediat după învestirea în funcție, președintele țării Maia Sandu trebuie să decidă dacă vor fi sau nu declanșate alegerile parlamentare anticipate, a declarat speakerul Zinaida Greceanîi, în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova.

  ”După 01 februarie, când Parlamentul revine în sesiunea de primăvară-vară vom discuta acest subiect, dar până atunci președintele ales trebuie să ia decizia ca Parlamentul să fie dizolvat”, a declarat președintele Legislativului.

  Zinaida Greceanîi a amintit că PSRM a inițiat dialogul cu privire la elaborarea unei foi de parcurs de dizolvare a Parlamentului și declanșare a alegerilor anticipate, dar până în prezent nicio formațiune de dreapta din Parlament nu a venit cu o reacție.

  ”PSRM vorbește de mult timp că acest Parlament trebuie dizolvat. Eu în calitate de președinte al Legislativului, la fel, am spus că acest Parlament trebuie dizolvat pentru că nu mai reprezintă votul cetățenilor. Au apărut unele partide care în genere nu au participat la alegeri. Să mergem în anticipate și să ne judece poporul, dar trebuie să respectăm procedurile legale”, a declarat șeful Legislativului.

  Președintele Parlamentului a reiterat că până la alegerile anticipate Moldova trebuie să aibă un Guvern cu drepturi depline și nu unul aflat în demisie.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks....

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Grupului național la Uniunea Interparlamentară (UIP), Zinaida Greceanîi, a participat, în format online, la reuniunea Biroului Femeilor Parlamentare al UIP.

  POLITICA

  Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegerile parlamentare anticipate, în Legislativ ar accede Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) și...

  LUMEA

  Consiliul de Stat, organul consultativ al preşedintelui portughez Marcelo Rebelo de Sousa, a aprobat miercuri propunerea sa de dizolvare a parlamentului, după ce parlamentarii...

  Copyright © 2021