Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Grație înțelegerii dintre Igor Dodon și Vladimir Putin, agricultorii vor cumpăra motorină cu reducere de 10-12%

  Grație înțelegerii dintre Igor Dodon și Vladimir Putin, agricultorii moldoveni, care au avut de suferit din cauza secetei, vor cumpăra motorină cu o reducere de 10-12%.

  Președintele țării a avut o întrevedere de lucru cu Feyruz Isayev, directorul Companiei „Lukoil-Moldova”, în cadrul căreia a discutat despre mecanismul de distribuție a ajutoarelor umanitare producătorilor agricoli.
  “În baza unor liste întocmite în avans, gospodăriile agricole vor beneficia de asistență financiară proporțional cu volumul recoltei pierdute. Cu acești bani ei vor putea achiziționa motorină cu o reducere semnificativă de 10-12%. Acest mecanism va începe să funcționeze în cel mai scurt timp, deoarece unii fermieri încep deja semănatul culturilor de toamnă, și va dura până la 1 mai 2021”, a anunțat președintele.
  Amintim că Igor Dodon a avut o teleconferință cu Vladimir Putin în cadrul căreia președintele rus a anunțat că autoritățile de la Moscova vor acorda un ajutor de 500 mln de ruble pentru fermierii din Moldova, care au avut de suferit din cauza secetei. Banii sunt prevăzuți pentru motorină.

  ECONOMIE

  Într-un singur an, prețul la carburanți, în Moldova, a crescut cu aproape 5 lei. Dacă pe 17 ianuarie 2021, benzina A95 costa 17,75 lei,...

  ECONOMIE

  Motorina a trecut peste 19 lei pentru un litru, înregistrând o nouă scumpire semnificativă de 21 de bani.

  ECONOMIE

  Prețurile la carburanți continuă să crească . Pentru ziua de marți, 19 octombrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat prețul plafon la...

  ECONOMIE

  În această dimineață, stațiile PECO au afișat prețuri mai mari la benzină, motorină și gaz.

  Copyright © 2021