Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Grădinițele se pregătesc pentru redeschidere

  Instituțiile preșcolare din Capitală se pregătesc să-și deschidă din nou ușile pentru copii, iar în unele dintre ele reparația este în toi. Primarul Ion Ceban a vizitat astăzi două grădinițe, pentru a verifica lucrările.

  «Sper că cu timpul o să ne ajutați și o să avem toată grădinița așa. E o frumusețe, eu nici acasă nu am așa ceva».

  Printre instituțiile preșcolare de învățământ inspectate astăzi de primarul capitalei, s-au numărat și grădinițele nr 156 și 175, în care urmează a fi redeschise, în acest an, mai multe grupe noi.

  Ion Ceban, Primar de Chișinău

  «Am convenit cu doamna viceprimar și responsabilii de la direcție să fie făcută nu doar o evaluare pe care o avem astăzi, dar să fie pașaportizate toate instituțiile educaționale, ca să vedem necesitățile de primă oră. Pentru că dacă undeva curge acoperișul, să investim în altă parte, pentru alte lucruri, probabil ar trebui să ne gândim cum exact să facem».

  Potrivit viceprimarului Angela Cutasevici, revenirea copiilor în grădinițe ar putea avea loc etapizat.

  ANGELA CUTASEVICI

  «Am făcut chestionarea părinților . În prima etapă și-au exprimat dorința 66%, în luna iunie, în a doua etapă și-au exprimat dorința 51 %. Prima etapă o să vină, în mod obligatoriu doar copiii din grupa pregătitoare și ulterior, deja să se încadreze săptămânal și celelalte categorii de vârstă».

  Totodată, edilul a dispus verificarea minuțioasă a procesului de cheltuire a banilor publici.

  Ion Ceban, Primar de Chișinău

  «Astăzi am decis să semnăm o dispoziție prin care a dispus crearea unei comisii, ce va verifica tot ce ține de reparațiile capitale sau curente în instituțiile educaționale. . În total, 94 de instituții aveau necesitatea de reparație”.

  În total, în 31 de grădinițe au fost deja finalizate lucrările de raparație. În acest an pentru reparația instituțiilor preșcolare au fost alocate peste 100 de milioane de lei. Pentru pregătirea grădinițelor cu dezinfectanți a fost alocată suplimentar suma de 5 milioane de lei.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020