Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Grădinițele din Chișinău sunt pregătite pentru primirea copiilor

  Instituțiile preșcolare din municipiul Chișinău au achiziționat toate materialele pentru prevenirea infecției cu coronavirus și sunt pregătite pentru primirea copiilor. Despre acest lucru a anunțat primarul general, Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  Primarul general a punctat, că totuși, această decizie de redeschidere a grădinițelor aparține Comisiei Naționale Extraordinară în Sănătate Publică.

  „Părinții de mult așteaptă ca grădinițele să fie redeschise, iar în acest sens, primăria Chișinău a luat toate măsurile de pregătire a instituțiilor. Astfel, în cele 126 de instituţii de educaţie timpurie din capitală, unde sunt înscriși peste 32 300 de copii, au fost procurate bunuri materiale, luate cele necesare în sumă de 4 milioane 442 mii lei”, subliniază edilul.

  În același timp, de către direcțiile de sector, în mod centralizat au fost achiziționate dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, termometre infraroșu, lămpi antibacteriene, inventar moale, uscătoare pentru mâini, măști de protecție pentru angajații din blocurile alimentare și punctele medicale, viziere, etc.

  Toate aceste bunuri sunt necesare pentru asigurarea în prima etapa a activității instituțiilor, în condițiile epidemiei de Covid-19.

  La fel, sunt organizate instruiri pentru toate cadrele angajate, directori, educatori, asistenți de educatori și asistente medicale și bucătari.

  Ion Ceban a punctat că înscrierea copiilor la grădiniță se poate face în continuare pe egradinita.md.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a primit astăzi vizita de curtoazie a noului ambasador al Republicii Austria la Chișinău, Stella Avallone.

  LUMEA

  Canada a anunţat miercuri o nouă prelungire de o lună, până pe 21 februarie, a închiderii frontierelor sale pentru străinii a căror prezenţă nu...

  POLITICA

  PSRM este gata să acorde Primăriei Chișinău tot suportul necesar în soluționarea problemelor din municipiu și realizării obiectivelor propuse. Despre aceasta l-a anunțat președintele...

  POLITICA

  Ion Ceban spune că își va duce mandatul de primar general până la capăt, întrucât vrea o capitală adevărată, mult mai confortabilă pentru locuitori....

  Copyright © 2020