Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Grădinițele din Chișinău sunt pregătite pentru primirea copiilor

  Instituțiile preșcolare din municipiul Chișinău au achiziționat toate materialele pentru prevenirea infecției cu coronavirus și sunt pregătite pentru primirea copiilor. Despre acest lucru a anunțat primarul general, Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  Primarul general a punctat, că totuși, această decizie de redeschidere a grădinițelor aparține Comisiei Naționale Extraordinară în Sănătate Publică.

  „Părinții de mult așteaptă ca grădinițele să fie redeschise, iar în acest sens, primăria Chișinău a luat toate măsurile de pregătire a instituțiilor. Astfel, în cele 126 de instituţii de educaţie timpurie din capitală, unde sunt înscriși peste 32 300 de copii, au fost procurate bunuri materiale, luate cele necesare în sumă de 4 milioane 442 mii lei”, subliniază edilul.

  În același timp, de către direcțiile de sector, în mod centralizat au fost achiziționate dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, termometre infraroșu, lămpi antibacteriene, inventar moale, uscătoare pentru mâini, măști de protecție pentru angajații din blocurile alimentare și punctele medicale, viziere, etc.

  Toate aceste bunuri sunt necesare pentru asigurarea în prima etapa a activității instituțiilor, în condițiile epidemiei de Covid-19.

  La fel, sunt organizate instruiri pentru toate cadrele angajate, directori, educatori, asistenți de educatori și asistente medicale și bucătari.

  Ion Ceban a punctat că înscrierea copiilor la grădiniță se poate face în continuare pe egradinita.md.

  LUMEA

  Un nou antirecord în țara vecină, România. Autoritățile de la București anunță că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 777 de cazuri...

  SOCIAL

  Primarul general, Ion Ceban, a inspectat astăzi șantierul de pe strada Albișoara, unde au început lucrările de reabilitare a rețelelor de apeduct, cu o...

  SOCIAL

  Subiectul ambroziei din nou în atenția primarul general Ion Ceban. Edilul spune că multe persoane care sunt afectate de aceste plante, au cerut ca...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Alte 265 persoane au fost tratate şi externate. În total, 13 298 persoane au fost tratate de COVID-19

  Copyright © 2020