Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Grădina Zoologică, mai bogată

  Grădina Zoologică din Chișinău s-a îmbogățit, în această săptămână, cu 31 de animale noi. Printre propaspeții locatari sunt lupi, maimuțe dar și lemuri. Acum, necuvântoarele sunt plasate în carantină. Chiar și așa, echipa noastră de filmare a reușit să cunoască o parte dintre ele. Detalii, în reportajul colegei noastre, Ilona Vedrașco.

  Cu ceva timp în urmă, această lupoaică polară, din Novosibirsk, se numea Blizzard, din cauza părului lung și alb ca zăpada. Dar acum reacționează doar la numele Anya, care i-a fost pus de către angajații de la Grădina Zoologică din Chișinău. Animalele au ajuns în țara noastră din Rusia, mai bine zis, din Novosibirsk și Habarovsk. Așa că majoritatea are nevoie de timp pentru a se obișnui cu noua casă. Nu și jderii, o specie rară, care trăiește în cele mai reci zone ale Rusiei.

  Roman Crețu, secretar științific

  „Rareori, în grădinile zoologice poți întâlni un astfel de animal. Nu există practic astfel de animale în grădinile zoologice din Europa. Suntem foarte mândri că vom avea specie, iar acest lucru ne va da un impuls puternic dezvoltării grădinii zoologice și vom avea un loc aparte în lume.„

  În prezent, administrația Grădinii Zoologice pregătește noi spații în care să găzduiască animalele abia ajunse. Iar până la primăvară, necuvântătoarele se vor bucura de cuști moderne.

  Roman Crețu, secretar științific

  „Ceea ce avem și de ce suntem foarte mândri este mara patagoniană. Este o rozatoare, care arată ca un iepure, dar are picioare foarte subțiri și frumoase.”

  Totodată, în următoarea perioadă, la Grădina Zoologică din Capitală, care găzduiește peste 1100 de animale din 169 de specii, vor ajunge și câțiva lei.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020