Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Gîrbu: Bunăstarea cetățenilor nu depinde de faptul va fi sau nu aeroportul în gestiunea statului

  Potrivit economistului Viorel Gîrbu, faptul că Aeroportul Internațional Chișinău va fi preluat de către stat nu înseamnă că bunăstarea materială a cetățenilor va crește. În același timp, el crede că politicienii, prin intervențiile lor, „își fac capital politic din acest obiectiv” și „denaturează realitățile economice”.

  „Bunăstarea materială a cetățenilor nu depinde de faptul că aeroportul va fi în gestiunea statului sau nu va fi în gestiunea statului. Contează cum acest activ va fi gestionat. Statul poate să îl gestioneze foarte corect, poate să implementeze activități de privatizare, eventual de vânzare-concesionare mai bine decât a făcut în perioada anterioară, și un agent economic la a fel poate să gestioneze mai eficient decât îl face statul”, a argumentat expertul, la emisiunea „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova” care emite pe internet.

  În opinia sa, businessul trebuie să fie lăsat să activeze și să producă performanță, iar politicienii să vină cu instrumente de susținere.

  „Politicienii nu trebuie să se amestece și să denatureze atât de mult realitățile din economie, dar să vadă mai clar și să analizeze mai bine obiectivele și să vină cu anumite instrumente de susținere economică care sunt corecte și care fac abstracție într-un final față de cine este proprietarul acestui activ economic”, a spus Gîrbu.

  În opinia economistului, important este ca „activul economic să producă rezultate economice corecte și aceste rezultate să fie din ce în ce mai mari, să producă o anumită performanță economică”.

  Până la momentul publicării acestei știri, serviciile de presă ale Guvernului, Președinției, PAS nu au comentat declarație sale.

  youtube

  Facebook

  ECONOMIE

  Compania Avia Invest consideră că se urmărește scopul „subminării Aeroportului Internațional Chișinău în folosul aeroportului Iași”. Potrivit companiei, în ajunul summit-ului Comunității Politice Europene...

  ECONOMIE

  Situația din agricultura Republicii Moldova este foarte proastă, iar una din cauze ar putea fi faptul că sistemul de subvenționare în agricultură nu este...

  SOCIAL

  Situația de urgență este un cadru care permite președintelui Republicii Moldova să se implice direct în modul în care evoluează lucrurile în Republica Moldova....

  ECONOMIE

  Expertul economic Viorel Gîrbu a explicat, în cadrul emisiunii „TEMA” de la „Primul în Moldova” avantajele orientării exporturilor din Republica Moldova pe piețe diferite...

  Copyright © 2021