Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Gerul i-a scos la pescuit

  Vremea geroasă din ultimele zile i-a scos din case pe amatorii de pescuit. Zeci de oameni au fost surprinși pe lacul Ghidighici unde prindeau pește la copcă. Pentru a face față temperaturilor reci, pescarii s-au încălzit cu băuturi calde.

  În ciuda frigului de afară, câteva zeci de pescari au profitat de gheața care s-a format pe Lacul Ghidighici și și-au aruncat undițele în lac.

  „-Iată…-Ce avem noi aici? -Biban. Sașa a prins un pic mai mult. Dimineața timpul nu a fost tocmai potrivit pentru că a fost vânt, acum timpul e frumos, dar trebuie deja să plecăm…”

  Iar acest pescar a avut mai mult noroc la prins pește. Doar că pentru asta, a stat pe lac aproape toată ziua, chiar de la primele ore ale dimineții. Bărbatul spune că abia așteaptă să prepare “uha„ din pește, cel mai întâlnit deliciu culinar în rândul cunoscătorilor.

  “Încă nu am cântărit, dar cred că am un kilogram.”

  Pescarii spun că nu le este frică să meargă pe gheață. Aceștia ne asigură că astăzi, stratul măsura pe alocuri și până la 30 de centimetri.

  “Gheața e groasă, nu este niciun pericol. Cum verificați?- Facem gaură cu unealta și vedem.”

  “Iată am funie, am și perne gonflabile de la barcă, în caz de ceva să le avem la îndemână.”

  Ba mai mult, pescarii susțin că știu cum să se protejeze atunci când merg pe gheață.

  “Dacă gheața e subțire, nu se recomandă să meargă mulți oameni odată. Încă pe unul îl va ține, dar mai mulți este periculos. Poate să reziste, dar poate nu, de ce să riscăm.”

  În ciuda asigurărilor pescarilor, salvatorii atenționează oamenii să fie prudenți la deplasările pe gheață.

  Liliana Pușcașu, purtător de cuvânt IGSU

  „Pentru că aflarea pe gheața lacurilor și râurilor să nu reprezinte pericol, temperatura aerului trebuie să înregistreze valori negative mai multe zile consecutiv, iar grosimea stratului de gheață trebuie să fie de 8-10 centimetri.”

  La începutul acestei luni, un pescar în vârstă de 21 de ani a fost salvat de la înec, în lacul Ghidighici. Tânărul s-a prăbușit sub podul de gheață subțire al bazinului acvatic. Din fericire, salvatorii l-au scos la timp din apa rece, iar victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021