Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Germania vrea să aducă rapid angajaţi străini pentru a ajuta industria aeriană

  Germania vrea să angajeze cât mai curând posibil lucrători străini, pentru a ajuta operatorii de aeroporturi, confruntaţi cu un deficit masiv de angajaţi, în timpul sezonului de vară aglomerat, a afirmat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, transmite Reuters.

  Angajaţii temporar, care vor beneficia de cazare şi salariu standard, vor trebui să îndeplinească aceleaşi verificări de securitate şi fiabilitate ca restul angajaţilor, de exemplu cei care sunt responsabili de bagaje, pregătirea putând dura două săptămâni, a informat oficialul.

  Companiile aeriene şi operatorii de aeroporturi din Europa se confruntă cu o lipsă de personal care să gestioneze fluxurile de pasageri, după ce s-a majorat cererea pentru călătorii aeriene, în urma ridicării majorităţii restricţiilor. Tot mai mulţi angajaţi ameninţă cu mişcări de protest.

  Un purtător de cuvânt al Ministerului Muncii a declarat că nu poate comenta în privinţa numărului de lucrători străini care ar urma să sosească, după ce publicaţia Bild am Sonntag a informat că din iulie ar urma să sosească un număr cu „patru cifre” de angajaţi calificaţi din Turcia în Germania.

  Lucrătorii străini s-ar putea ocupa de gestionarea bagajelor, a declarat Andreas Rosskopf, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Germani, care nu a recomandat folosirea acestora pentru verificări de securitate.

  Conform datelor Asociaţiei Aeroporturilor ADV, aproximativ unul din cinci locuri de muncă în domeniul verificărilor, securităţii şi manipulării aeronavei nu sunt ocupate.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Zi de proteste pe aeroporturile din Europa. În Germania, patru mari aeroporturi vor fi paralizate din cauza unei greve de avertisment a muncitorilor. Unul...

  LUMEA

  Joachim Nagel, preşedintele băncii centrale a Germaniei, Bundesbank, şi unul dintre membrii cei mai agresivi ai BCE în politica dobânzilor, a declarat pentru CNBC...

  LUMEA

  Germania trebuie să facă mai mult pentru a controla migraţia fără forme legale, consideră ministrul de finanţe Christian Lindner, într-un interviu publicat miercuri pe...

  LUMEA

  Producţia industrială în Germania a scăzut mai mult decât se estima în decembrie 2022, în contextul declinului ramurilor industriale mari consumatoare de energie şi...

  Copyright © 2021