Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Genista care salvează vieți

  Moldova este o țară pașnică, iar asta inclusiv datorită celor care mereu sunt la datorie – angajaților din Armata Națională. O apărătoare este și Aliona Bezman, șefa echipei de deminare din Cahul. Despre sutele de intervenții și „secretele” din spatele curajului aflăm din reportajul .
  Daniela Danilov, reporter Accent TV:

  „Este cea care „îmblânzește” bombele sau, mai bine spus, cea care salvează vieți, riscându-și propria viață. Vorbim despre Aliona Bezman, singura femeie șefă a unei echipe de deminare din Armata Națională a Moldovei, care ne va povesti astăzi despre secretele din spatele costumului greu de genistă”.

  Aliona Bezman, genistă^

  „Chiar dacă am absolvit Relații Economice Internaționale, oamenii în uniformă și chiar însăși uniforma militară mi-a plăcut încă din copilărie, de aceea eu am încercat tot pentru ca să fiu militară și mi-am atins acest scop Am devenit șefa echipei de deminare. Eu cred că asta a fost datorită caracterului meu sever. Sunt severă și față de mine, și cu cei din echipa mea. A fost dificil o perioadă, pentru că în trecut femeile nu erau învestite în asemenea funcții, gândidu-se că ele nu se descurcă. Totuși, conducerea Ministerului Apărării și a Brigăzii s-a gândit că o să mă descurc și așa a fost”.

  Fie că e zi de muncă sau sărbătoare, Aliona Bezman și echipa sa sunt mereu pregătiți să uite de viața personală pentru a salva alte vieți.
  Aliona Bezman, genistă:

  „Noi nu avem sărbători. La prima alertă eu pregătesc echipa și plecăm pe teren, pentru că asta e mai important”

  Sensibilă, dar totodată puternică, Aliona a reușit datorită caracterului și muncii să demineze mii de proiectile și spune că pentru o asemenea funcție este necesar să-ți iubești țara și să fii curajos. Chiar dacă ultima intervenție poate fi fatală pentru viața ei, ea spune că nu vrea să renunțe.
  Aliona Bezman, genistă:

  „Pe mine acasă mă așteaptă mama, fratele, iubitul meu motan și șase fini extraordinari, pe care eu trebuie să-i apăr”.

  Întâi de toate – sunt femeie, spune Aliona Bezman, menționând că, deși profesia și-a lăsat amprenta asupra viații sale, ea prețuiește timpul său liber. Și pentru că munca echipei nu este una ușoară, Aliona îndeamnă oamenii să sesize imediat forțele de ordine când găsesc obiecte care ar putea fi periculoase.
  Aliona Bezman, genistă:

  „Mă adresez locuitorilor: Dacă găsiți obiecte necunuscute, sunați, noi vom veni. Chiar dacă nu sunt periculoase, nu trebuie să riscați. Noi suntem la datorie și mereu vă vom apăra”.

  a-tv.md

  Copyright © 2020