Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Gazul s-ar putea ieftini în această toamnă cu până la 10%, spune președintele „Moldovagaz”

  Gazul s-ar putea ieftini chiar în această toamnă cu 7 – 10 la sută. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

  Potrivit lui Ceban, tariful s-ar putea diminua datorită scăderii prețului de achiziție – până la 100-115 dolari pentru 100 de metri cubi. În prezent, Moldova cumpără gaz la un preț mediu de 145 dolari pentru 1000 de metri cubi.

  “Dacă va fi aprobată decizia de Consiliul de observatori, atunci facem o prognoză, ca în 2021 să nu venim cu anumite corecții asupra tarifului”, a mai spus Ceban.

  Amintim că anterior și președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că în această toamnă am putea avea o ieftinire a tarifului la gaz și la energia electrică. Șeful statului a explicat, că sunt premise pentru scăderea tarifului la resursele termoenergetice.

  privesc.eu

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ECONOMIE

  SA „Moldovagaz” a început recalcularea costului gazelor naturale, consumate de persoanele juridice în perioada 1 ianuarie 2018 - 16 martie 2018, pentru o sumă...

  ALEGEREA EDITORILOR

  SA „Moldovagaz” a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică revizuirea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale, începând cu 01 octombrie 2020.

  SOCIAL

  Reducerea tarifului la gaz în această toamnă permite păstrarea prețului micșorat și în 2021. Declarația a fost făcut de Igor Dodon în cadrul unui...

  SOCIAL

  Consumatorii vor plăti mai puțin pentru gazele naturale, începând cu această toamnă. Președintele țării, Igor Dodon, a declarat că despre aceasta a fost anunțat...

  Copyright © 2021