Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Gavriliță, candidatul Maiei Sandu

  Maia Sandu a numit un candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Este vorba despre Natalia Gavriliță, fost ministru al finanțelor în Guvernul Maiei Sandu. Aceasta și-a făcut studiile la Universitatea Harvard și a fost consultant la Banca Mondială de la Washington, prin urmare fiind colegă de pe atunci cu actualul președinte al țării, Maia Sandu.

  Maia Sandu, președintele RM

  „Înaintez drept candidat la funcția de prim-ministru pe Natalia Gavriliță. Un om în care am încredere, intergru și responsabilă. I-am dat doamnei Gavriliță sarcina să creeze echipa guvernamentală și să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltarea economică și pe curățarea instituțiilor statului de corupție.”

  În 2003, Natalia Gavriliță s-a ales cu o bursă de doi ani în cadrul programului lui Edmund Musk, condus de către Biroul Afacerilor Culturale și Educaționale al Departamentului de Stat al SUA pentru absolvenții universitari. Iar în 2007-2009, Gavriliță a fost subalterna ministrului Economiei de atunci, Igor Dodon. Doi ani mai târziu, Vladimir Gavriliță (soțul Nataliei Gavrilita-Catrinescu), în momentul în care soția sa a fost învestită în calitate de ministru al Finanțelor, căruia i se subordona Serviciul Vamal, a fost implicat într-un scandal privind ”schemele din vamă”, transmite o investigație a portalului scheme.md. Potrivit Constituției, candidatul desemnat are la dispoziție 15 zile să-și formeze echipa de miniștri și programul de guvernare, iar, ulterior, să se prezinte în plenul Parlamentului pentru a cere vot de încredere.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020