Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Gațcan este în siguranță

  Deputatul Ștefan Gațcan este în siguranță și se simte bine. Iar colegii săi din Partidul Socialiștilor, solicită organelor de drept să verifice informațiile despre presupusele locații în care s-ar afla acesta, tirajate intens de exponenții grupării Pro Moldova. În opinia liderului fracțiunii parlamentare a socialiștilor, Ștefan Gațcan este urmărit, chiar dacă beneficiază în continuare de imunitate parlamentară.

  CORNELIU FURCULIȚĂ, PREȘEDINTELE FRACȚIUNII PSRM

  «Aceasta este o încălcare gravă, deoarece deputatul are imunitate, inclusiv în străinătate. Atunci când deputatul este urmărit, acest lucru demonstrează că cererea noastră de a oferi domnului Gațcan protecție este pe deplin justificată”

  Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a precizat astăzi că declarația lui Ștefan Gațcan privind părăsirea fracțiunii Partidului Socialiștilor a fost scrisă sub presiune.

  VLAD BĂTRÎNCEA, VICEPREȘEDINTE AL PARLAMENTULUI, DEPUTAT PSRM

  ”La timpul potrivit, vom face comentarii suplimentare, precum și vom oferi detalii despre metodele și pârghiile care au fost folosite pentru a-l obliga pe domnul Gațcan să efectueze anumite acțiuni„

  În același timp, Corneliu Furculiță a declarat că declarația lui Ștefan Gațcan a fost prezentat de deputatul Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, și că traseismul politic trebuie sancționat.

  CORNELIU FURCULIȚĂ, PREȘEDINTELE FRACȚIUNII PSRM

  «Ne miră nemulțumirea grupului Pro – nu știu proxeneți, prostituate sau alte cuvinte care încep cu „pro”. Credem că acest fapt rușinos al traseismului politic ar trebui pedepsit. Și salutăm decizia domnului Gațcan, care a avut curajul să realizeze și să corecteze actul făcut”

  Deputatul democrat Alexandru Jizdan a condamnat metodele de care uzează deputații controlați de Plahotniuc.

  ALEXANDRU JIZDAN, DEPUTAT PDM

  «Sigur că mulți vor sări pe capota mașinii când înțeleg că au pierdut un milion”

  VLAD BĂTRÎNCEA, VICEPREȘEDINTE AL PARLAMENTULUI RM, DEPUTAT PSRM

  «El a fost păzit fără voința lui de doi bărbați din agenția de pază a lui Șor. Și a fost consultat de juristul lui Candu”

  Reamintim că în data de 30 iunie deputatul Ștefan Gațcan și-a anunțat plecarea din fracțiunea PSRM și aderarea la PRO Moldova. A doua zi, Gațcan a anunțat că renunță la mandatul de deputat în favoarea carierei medicale și rămâne în echipa PSRM.

  Copyright © 2020