Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Gata de sezonul rece

  Zile cu spor la vulcanizările din Moldova, unde șoferii se grăbesc să-și „îmbrace” roțile mașinilor în cauciucuri de iarnă. Am mers și noi la câteva centre auto din Capitală, pentru a vedea cum își echipează conducătorii auto vehiculele pentru sezonul rece. Pentru acest serviciu, șoferii trebuie să scoată din buzunare între 250 de lei, iar prețul poate ajunge chiar și la câteva mii.
  Viața e în mâinile noastre sauîn siguranța pe care ne-o oferă mașinile. După acest principiu se conduc șoferii, pe care i-am întâlnit astăzi la câteva dintre vulcanizările din Capitală. Majoritatea susține că nu așteaptă prima ninsoare pentru a-și schimba cauciucurile automobilelor.

  „Iată acum schimbăm cauciucurile. Nu chiar când cade zăpada, trebuie mai devreme. Iată deja vine frigul, trebuie de schimbat”.

  „Eu nu aștept când vine iarna. Când temperatura medie este de +7 grade Celsius, atunci schimb cauciucurile”.

  „Încă nu am schimbat cauciucurile, dar am programat acest lucru pentru vineri. Nu așteptăm să cadă ninsoarea, „sania trebuie pregătită vara”… ”.

  „Uite, schimb cauciucurile, pentru că, în curând, temperaturile nocturne vor fi mai mici de 0 grade și va fi periculos pentru circulație. În fiecare an, pe cele de iarnă le pun cam în luna noiembrie, iar pe cele de vară – în aprilie”.

  „De obicei, schimb cauciucurile de iarnă la timpul potrivit. Optez pentru cele de o calitate superioară”.

  Dacă, în anii anteriori, mulți conducători auto își echipau automobilul pe ultima sută de metri sau când drumurile erau deja înzăpezite, în acest an, șoferii sunt mai harnici.
  Ion Bondarencu, manager: „Deja a început perioada în care sunt schimbate cauciucurile. Este flux mare de clienți. În acest an, șoferii au venit mai din timp, ca să reușească până pe 1 decembrie să schimbe cauciucurile la mașini. Din cauza crizei, anul acesta fiecare cumpără cauciucuri în funcție de banii care-i are. Majoritatea, totuși, le iau pe cele mai bune”.
  Alexandru, mecanic: „Deja de pe 1 noiembrie e full. Noi lucrăm doar cu programări, altfel – șoferii trebuie să aștepte pentru că nu găsesc loc liber. Mai mulți șoferi cumpără cauciucuri noi și noi le recomandăm să folosească cauciucurile bune”.
  Anterior, conform Regulamentului Circulației Rutiere, șoferii trebuiau să-și schimbe cauciucurile până la 1 decembrie, acumînsă, în funcție de situația meteorologică. În caz contrar, conducătorii auto riscă sancțiuni. Potrivit meteorologilor, în zilele următoare, în țară se vor înregistra temperaturi minime de până la +1 grad Celsius, fără ninsori sau lapoviţă.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020