Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Galbur, despre cum se investighează atacul armat de la aeroport: O mână spală pe alta

  Dragoș Galbur, președintele Partidului Național Moldovenesc (PNM), dă de înțeles că în procesul de investigare de către autorități a atacului armat de la aeroport, soldat cu două decese, „o mână spală pe alta”. El insistă că șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Rosian Vasiloi, trebuie să își dea demisia, deși nu se mai poate vorbi despre o „demisie de onoare”.

  „Deja nu mai putem vorbi despre o demisie de onoare, pentru că iată am intrat în a doua săptămână. Demisia de onoare este demisia imediată sau până la 3-5 zile. Ea nu s-a întâmplat”, a declarat Galbur, la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4.

  Potrivit spuselor sale, demisia nu s-a întâmplat din cauza că Vasiloi este „un apropiat al PAS” pentru care ar fi făcut și campanie electorală.

  „Eu înțeleg – nu s-a întâmplat, pentru că șeful IGPF este un apropiat al PAS-ului. Șeful IGPF a făcut campanie electorală pentru guvernare, și voi vreți azi guvernarea să îl dea afară?”, s-a întrebat politicianul.

  El a menționat că demisia ar fi „o asumare a responsabilității, o dovadă  a maturității politice și o dovadă a competenței manageriale”.

  „Din păcate, noi ce vedem – e cum o mână se spală pe alta. Și ei în continuare ne spun că de azi au început instruirile antiteroriste. De azi trebuia de început instruirile sau din 25 februarie 2022?”, a mai spus Galbur.

  „Noi nu mai vorbim de parcurs european, de valori europene și standarde europene, dar de fapt tot am rămas ca la începutul anilor 90 și 2000 când o mână se spală pe alta și „toți sunt de-ai noștri, hai cumva să îi protejăm, alții nu avem”, a rezumat politicianul.

  Până la momentul publicării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate în spațiul public de serviciile de presă ale IGPF, Ministerului Afacerilor Interne, Guvernului, Președinției, PAS.

  youtube

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Facebook

  SOCIAL

  Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au venit astăzi cu o declarație în cazul lui Iulian Muntean, numit recent de Parlament în funcția de...

  SOCIAL

  Un adolescent din Israel a încercat să treacă frontiera cu un pistol pneumatic și muniții aferente acestuia. Incidentul a fost semnalat dimineața, în Aeroportul...

  SOCIAL

  Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a fost recunoscut în calitate de bănuit pentru comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu, în legătură cu atacul...

  POLITICA

  Fostul pretor al sectorului Râșcani merge să-și facă dreptate în judecată. Vlad Melnic spune că nu este de acord cu demiterea sa și insistă...

  Copyright © 2021