Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Gaik Vartanean: Terenul pentru manevră al analiștilor care încearcă să „dilueze” responsabilitatea președintelui s-a restrîns

  Deputatul PSRM, Gaik Vartanean susține că: “Terenul pentru manevră al analiștilor și a posturilor de televiziune care încearcă să „dilueze” responsabilitatea președintelui și să o răsfrîngă asupra Parlamentului, s-a restrîns.”

  Curtea Constituțională a respins cererea Maiei Sandu și a partidul ei de a permite Parlamentului să se autodizolve.

  Acest lucru era de așteptat. Să ceri UE să inventeze articole în Constituție a fost o încercare nesăbuită a președintelui de a evita unele responsabilități.

  Curtea Constituțională a confirmat că există doar două motive constituționale pentru dizolvarea Parlamentului – în cazul imposibilității formării Guvernului în 45 de zile sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 90 de zile.

  Terenul pentru manevră al analiștilor și a posturilor de televiziune care încearcă să „dilueze” responsabilitatea președintelui și să o răsfrîngă asupra Parlamentului, s-a restrîns.

  Ei vor fi nevoiți să vorbească despre un singur actor politic de la care se așteaptă să clarifice situația și să ia măsuri pentru a depăși criza politică și guvernamentală.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialiștii.md

  Copyright © 2020