Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Gaik Vartanean: În loc să se ocupe de problemele interne ale țării, Sandu a bombardat Curtea Constituțională cu solicitări semi-absurde

  Potrivit deputatului în Parlamentul RM din partea PSRM, Gaik Vartanean, șefului statului, Maia Sandu, nu îi pasă de problemele interne ale țării.

  “Au trecut deja aproape două săptămîni de cînd Sandu ar putea numi prim-ministru și să apropie alegerile parlamentare anticipate, pentru care pledează toate forțele politice. Dar, în loc să se ocupe de problemele interne ale țării, Sandu a bombardat Curtea Constituțională cu cereri semi-absurde de a veni cu norme și articole din Constituție inexistente”, a declarat deputatul PSRM.

  Amintim, Sandu a făcut o vizită de lucru în Ucraina, avînd o întrevedere cu șeful statului vecin Volodimir Zelenski. Vartanean a atras atenția asupra faptului că în timpul negocierilor de la Kiev s-au discutat despre construirea centralelor hidroelectrice pe Nistru.

  “Și aceasta este securitatea națională a Moldovei. Vreau să vă reamintesc că autoritățile anterioare ale Moldovei și Ucrainei au fost de acord că nu se poate discuta despre nicio construcție pînă la efectuarea unei examinări tehnice, care trebuie efectuată cu sprijinul UE”, a spus Gaik, transmite Noi.

  De asemenea, Vartanean a adăugat că Sandu dă semnale în mod clar partenerilor occidentali participînd la „ritualurile” dubioase ale Kievului oficial și exprimînd sloganuri precum „ Слава Украине”.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.
  Reamintim că decizia finală a instanței de judecată nu este emisă față de persoanele vizate în articol.

  bloknot-moldova.md

   

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Constituția nu conține nicio prevedere ce i-ar permite Președintelui să nu desemneze un premier, indiferent de motiv. Declarația aparține juristului Alexandru Tănase, fost președinte...

  POLITICA

  Maia Sandu a cerut și a primit demisia Guvernului condus de Ion Chicu, pe care l-a numit catastrofal, dar nu are un plan în...

  SOCIAL

  În campania electorală promitea să-l scoată imediat, iar acum spune că există lucruri mai importante. Maia Sandu afirmă că scoaterea gardului de la Președinție...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Comentariul politologului Bogdan Țîrdea în legătură cu intensificarea atacurilor asupra reprezentanților Partidului Socialiștilor.

  Copyright © 2020