Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Furtuna tropicală Ida a omorât 45 de oameni în SUA

  Furtuna tropicală Ida a făcut dezastru în nord-estul Statelor Unite. Bilanțul deceselor provocate de inundații a crescut la 45 la New York și în regiune. În metropola americană, poliția a declarat că au fost 14 victime. Multe au murit înecate în locuințe amenajate în subsoluri în care a năvălit apa. În statul vecin, New Jersey, guvernatorul a anunțat că bilanțul a ajuns la 23 de morți. Președintele SUA, Joe Biden, spune că este nevoie de „investiții istorice” pentru a face față crizei climatice.

  SUA se confruntă cu distrugerile legate de climă în toată țara și găsirea de soluții este „o chestiune de viață și de moarte”, a spus Joe Biden. El a declarat că inundațiile fără precedent, împreună cu distrugerile provocate de uraganul Ida în Louisiana și Mississippi, precum și incendiile de neoprit din California sunt o dovadă a acestor schimbări extreme ale climei.

  „Distrugeri sunt peste tot. Ne confruntăm cu una dintre marile provocări ale timpului nostru, dar sunt încrezător că îi vom face față”, a spus el.

  Președintele va vizita vineri Louisiana.

  Șase state au raportat pierderi de vieți omenești:

  Guvernatorul statului New Jersey, Phil Murphy, a declarat că cel puțin 23 de persoane au murit în statul său – majoritatea blocate în mașinile care au fost inundate.

  Cel puțin 14 persoane și-au pierdut viața în New York, inclusiv un băiat de doi ani. Unsprezece dintre ele s-au înecat în timp ce erau blocate în subsolurile inundate, au spus oficialii.

  Cinci oameni au murit în Pennsylvania, în timp ce un soldat din Connecticut a fost luat de ape în timp ce răspundea la un apel de ajutor.

  Au fost raportate decese și în Maryland și Virginia.

  Meteorologii nu au reușit să prevadă amploarea dezastrului. Cantitatea de apă adunată în New York în doar cinci ore echivalează cu 50.000 de piscine olimpice.

  Primarul din New York, Bill de Blasio, a criticat experții meteo, spunând că prognozele lor sunt „făcute în batjocură, în câteva minute”. El a spus că a fost avertizat să se aștepte între 7 și 15 cm de ploaie pe parcursul zilei. Cu toate acestea, un record de 3,15 centimetri a căzut în Central Park în doar o oră.

  „Trebuie să începem să comunicăm oamenilor că lucrurile vor fi mult mai rele în toate situațiile”, a spus el.

  La rândul său, guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a spus: „Nu știam că între 20:50 și 21:50 noaptea trecută, cerurile se vor deschide literalmente și vor aduce Niagara pe străzile din New York”.

  digi24.ro

  Facebook

  LUMEA

  Locuitorii zonelor de coastă din Carolina de Nord și Virginia au suferit din cauza inundațiilor cauzate de furtuna tropicală Ophelia, transmite Associated Press. Inundațiile...

  LUMEA

  Taxiurile fără şoferi nu mai apar doar în filmele SF, ci şi pe străzile din San Francisco. Două companii au primit undă verde să...

  LUMEA

  Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un medicament care, potrivit rezultatelor studiilor preclinice, ar avea capacitatea de a „anihila” toate tumorile canceroase solide, lăsând neafectate...

  LUMEA

  Compania aeriană britanică British Airways a fost amendată cu 1,1 milioane de dolari de guvernul american pentru că nu a plătit la timp banii...

  Copyright © 2021