Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Furtuna Eunice a omorât 13 oameni în Europa

  13 oameni au murit după furtuna care a lovit nord-vestul Europei. În Marea Britanie a fost stabilit un nou record de viteză pentru vânt – aproape 200 de kilometri pe oră. În Germania a fost cel mai ridicat nivel de alertă – pe coasta de la Marea Nordului a fost cod violet.

  În Marea Britanie, rafalele de vânt au atins 196 km/h pe insula Wight, un lucru nemaiîntâlnit, şi de 110 km/h pe uscat, inclusiv pe aeroportul Heathrow din Londra.

  În Irlanda, peste 80.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, potrivit reţelei locale ESB.

  În Franţa, valuri depăşind 9 metri au fost înregistrate în Bretagne (vest) precum şi rafale de vânt de 176 km/h la Cap-Gris-Nez (nord).

  Furtuna a lăsat în urmă un spectacol dezolant în zonele peste care a trecut unde a provocat importante perturbări ale traficului.

  Sute de zboruri, de trenuri şi de feriboturi au fost anulate în nord-vestul Europe din cauza vânturilor puternice provocate de Eunice, după numai 48 de ore de la furtuna Dudley, care a provocat moartea a şase persoane în Polonia şi în Germania.

  Până în prezent bilanţul morţilor provocate de Eunice se ridică la 13.

  Patru decese au fost înregistrate în Olanda, trei în Marea Britanie, câte două în Germania și Polonia și câte unul în Belgia și Irlanda. În majoritatea cazurilor, e vorba despre persoane care au fost lovite de copaci doborâți de furtună.

  digi24.ro

  Facebook

  LUMEA

  În toate marile oraşe din Europa chiriaşii se confruntă cu o diminuarea semnificativă a ofertei, ceea ce duce preţurile la valori record, scrie Bloomberg....

  LUMEA

  Un nou tip de virus devine tot mai răspândit în SUA, Europa și Asia. EG.5 a fost descoperit în peste 50 de țări, iar...

  LUMEA

  Cel puțin 1.200 de adolescenți sub 18 ani din Europa își pierd viața în fiecare an din cauza poluării aerului, potrivit unui raport publicat...

  LUMEA

  Cele mai mari bănci din lume au fost lovite la bursă vineri, în condițiile în care problemele la un creditor regional din SUA au...

  Copyright © 2021