Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Furculiță: președintele nu a înaintat în Parlament nicio inițiativă de majorare a pensiei până la 2000 de lei

  Maia Sandu a mințit cetățenii când a spus că a propus Parlamentului majorarea pensiei minime până la 2000 de lei, iar dovadă sunt registrele cu toate proiectele de lege înregistrate în Legislativ. Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat că a răsfoit toate inițiativele trimise de președintele țării în Parlament și nu a găsit un asemenea proiect de lege.

  Deputatul a menționat, la NTV Moldova, că Maia Sandu a avut destul timp la dispoziție să-și onoreze angajamentul dat cetățenilor. Procedura legislativa pentru un asemenea act dura nu mai mult de o lună, iar Sandu este în funcție deja de mai bine de jumătate de an.

  Potrivit lui Furculiță, dacă exista un asemenea proiect de lege, PSRM avea să insiste ca să fie inclus pe ordinea de zi a ședințelor plenare și votat în ambele lecturi. 

  ”Întrebare: ce i-a încurcat? A fost o minciună? Ce nu i-a permis președintelui să înainteze un asemenea proiect în care să fie indicat mecanismul de majorare până la 2000 de lei? A fost o promisiune și trebuiau să urmeze acțiuni. PSRM ar fi votat această lege și președintele avea să promulge acest document. Conform Regulamentului, este nevoie de maxim o lună. Din momentul alegerii președintelui și până în prezent au trecut șapte luni și ceva. Trebuia să-și onoreze promisiunile”, a declarat deputatul.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  SOCIAL

  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a adresat cetățenilor din toată țara, în contextul stării de urgență în sectorul energetic și al crizei sanitare.

  POLITICA

  Președintele țării, Maia Sandu, evită să discute cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre criza gazelor naturale. Despre aceasta deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor,...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Guvernarea trebuie să renegocieze urgent contractual cu Gazprom în care să obțină un preț mai mic de achiziție a gazelor naturale. Declarația a fost...

  POLITICA

  Fostul prim-ministru al RM, Ion Chicu susține că, de când Maia Sandu a "scos țara din izolare", costurile împrumuturilor interne au crescut de aproape...

  Copyright © 2021