Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Furculiță, despre situația din țară

  Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, susține că deputații socialiști vor depune toate eforturile pentru a nu permite destabilizarea situației din țară. Declarația a fost făcută, aseară, la Radio Moldova. Furculiță a mai adăugat că deputații PSRM susțin ideea organizării alegerilor parlamentare anticipate în toamna anului viitor.

  Corneliu Furculiță, președintele fracțiunii PSRM

  ”Suntem cea mai mare fracțiune în Parlament, avem 37 de deputați, suntem o echipă unică și trainică. Suntem deschiși permanent dialogului, avem un pragmatism politic și vreau să asigur cetățenii că nu vom admite ca în țară să fie destabilizare.”

  Deputatul a mai declarat că în actualele condiții de pandemie și de criză economică, este important ca instituțiile statului să funcționeze. Potrivit lui Furculiță, socialiștii sunt gata să facă majoritate parlamentară doar cu fracțiunile integre și susțin ideea organizării alegerilor parlamentare anticipate pentru toamna anului viitor.

  Corneliu Furculiță, președintele fracțiunii PSRM

  ”Evident că noi pledăm pentru alegeri parlamentare anticipate, astfel ca să nu periclităm stabilitatea și funcționalitatea organelor puterii. În viziunea noastră ar fi optim dacă ele s-ar petrece în toamna anului viitor.”

  Liderul fracțiunii PSRM a amintit că, potrivit Constituției, Parlamentul poate fi dizolvat și declarate alegeri anticipate în două cazuri: dacă deputații nu votează legi timp de trei luni sau dacă nu poate fi numit un nou Guvern. Președintele Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii sale de vineri, că anticipatele ar trebui să aibă loc în lunile octombrie-noiembrie ale anului viitor. Corneliu Furculiță s-a mai referit și la Pachetul de legi care vizează autonomia Găgăuză, revenirea canalelor din Federația Rusă pe teritoriul țării, instrucțiunile medicamentelor, traduse în rusă, și la statutul special pentru limba rusă.

  Corneliu Furculiță, președintele fracțiunii PSRM

  „Scopul principal al acestei inițiative este de a restabili statutul limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică, care a fost de fapt subminat atunci când Legea privind funcționarea limbilor a fost declarată învechită de Curtea Constituțională.”

  Inițiativa a fost înaintată legislativului și va fi examinată în cadrul următoarelor ședințe.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020