Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Front comun

  Partidele de centru-stânga pot participa la alegerile parlamentare anticipate într-un bloc electoral, așa încît să poată asigura o majoritate parlamentară. Este declarația secretarului executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, făcută în cadrul emisiunii „Delo Prințîpa” de la postul nostru de televiziune.

  Vlad Batrîncea a declarat că participanții la cel de-al 16-lea Congres al PSRM au decis să dea startul negocierilor cu partidele de centru-stânga, pentru a forma un front comun la alegerile parlamentare anticipate.

  Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM

  „Astăzi, am luat o altă decizie fundamental – consolidarea forțelor pro-statale. Pe flancul de centru-stânga, vorbim despre partidele care au potențial și oameni care au experiență managerială și potențial.”

  Batrîncea a amintit că după același model, de consolidare a forțelor politice, au mers mai multe partide din țară.

  Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM

  „Vom iniția anumite consultări pe flancul stâng, pe flancul oamenilor de stat. Desigur, în prima etapă, aceste dicuții vor fi neformale, întrucât înțelegem că s-a format o anumită contradicție, iar aceste discuții nu vor avea niciun efect imediat. Dar suntem concentrați pe dialog și vom încerca să adunăm anumite forțe pe flancul stâng.”

  Potrivit lui Batrîncea, conducerea PSRM ia în calcul, printre altele, crearea unui bloc electoral unic al partidelor de stânga, care să participe la viitoarele alegeri.

  Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM

  „Suntem gata să luăm în considerare diferite scenarii, formarea blocului este evidentă, astfel încât nimeni să nu se simtă neglijat și să nu creadă că altcineva poartă o piatră în sân. Avem cifre care arată că, printr-o unificare pe flancul de centru-stânga, este posibil să obții o majoritate. Trebuie să înțelegem că în această istorie toată lumea se poate regăsi și fiecare poate pune mâna pe anumite evenimente istorice, pe un anumit început al renașterii Moldovei.”

  Batrîncea a mai explicat că stânga politică poate face front comun la alegerile parlamentare anticipate și nu neagă faptul că unii actori politici, inclusiv PSRM, vor trebui să lase deoparte ambițiile, spre binele țării.

  a-tv.md

  Copyright © 2020