Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Franţa se va confrunta cu un val de caniculă timpurie

  Un val de caniculă timpurie este prognozat în Franţa săptămâna aceasta, a anunţat duminică serviciul naţional Meteo France, temperaturile urmând să ajungă la 38 de grade Celsius în regiunile din sud, informează Reuters.

  Valul de caniculă va afecta partea sudică a ţării, însă nu se ştie cu certitudine cât de mult se va extinde înspre nord, a mai precizat Meteo France.

  Temperaturile ar putea atinge valori cuprinse între 35 şi 38 de grade Celsius de la jumătatea săptămânii şi până în weekend şi nu se aşteaptă să scadă sub 20 de grade Celsius, a prognozat serviciul meteorologic.

  Meteo France a mai precizat că valul de caniculă de anul acesta urmează să se instaleze neobişnuit de devreme, astfel de temperaturi fiind preconizate în mod normal pentru mijlocul verii.

  Fenomenul este cauzat de un sistem de presiune scăzută localizat între Insulele Azore şi Madeira în Oceanul Atlantic, care favorizează circulaţia aerului cald deasupra vestului Europei.

  Serviciul naţional de meteorologie a mai precizat că, potrivit estimărilor, vârful valului de caniculă în Franţa ar urma să fie atins în intervalul joi-sâmbătă.

  Ţara învecinată Spania se confruntă în prezent cu cel mai fierbinte val canicular de început de vară din ultimii 20 de ani.

  Mercurul termometrelor a urcat sâmbătă până la 40 de grade Celsius în valea Guadalquivir din Sevilla şi în oraşul învecinat Cordoba, a anunţat agenţia naţională meteorologică AEMET.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Arcul de triumf din oraşul francez Toulouse, o construcţie cu o greutate de 1.000 de tone, a fost mutat 33 de metri în vederea...

  SOCIAL

  Astăzi se va menține canicula, ploile continuă să lipsească, iar vântul va adia domol. Noaptea minimele vor fi și ele ridicate cu valori între...

  SOCIAL

  Canicula se menține și astăzi pe tot teritoriul țării. Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează valori termice de până la +38 de grade Celsius. Vântul...

  SOCIAL

  În wekend, temperaturile vor urca din nou până la +37 grade. Noaptea, termometrele vor indica până la +23 de grade. Cerul va fi variabil....

  Copyright © 2021