Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Franța redeschide condiționat frontiera cu Marea Britanie. Cetățenii UE trebuie să aibă un test COVID negativ

  Franța și Marea Britanie au ajuns la un acord care ar permite miilor de camioane de marfă și persoanelor blocate la frontieră, printre care sunt și români, să reia circulația între cele două țări. Cetăţenii Uniunii Europene care vin din Marea Britanie trebuie să prezinte la frontieră un teste COVID negativ, relatează CNN.

  Cetățenii francezi vor putea reveni în Franța din Marea Britanie începând de miercuri, dacă au un test COVID care să demonstreze că nu au fost infectați cu COVID-19. Măsura este valabilă și pentru cetățenii statelor membre UE, a anunțat guvernul francez.

  Franţa şi mai multe ţări din cadrul Uniunii Europene au impus în ultimele zile restricţii privind deplasările dinspre Marea Britanie, în contextul depistării unei noi variante a coronavirusului SARS CoV2, care îl face mult mai contagios.

  „În actualul context, începând din data de 22 decembrie, de la ora 24.00, vor fi autorizate să se deplaseze în Franţa sau să tranziteze ţara venind din Marea Britanie următoarele categorii de persoane: cetăţenii francezi şi cetăţenii Spaţiului economic european; cetăţenii britanici sau din ţările terţe care au drept de rezidenţă în Franţa, în Uniunea Europeană sau în Spaţiul european, doar dacă trebuie să efectueze deplasări indispensabile. Deplasările acestor categorii de persoane vor fi supuse în mod sistematic obligativităţii de a dispune, înainte de plecare, de rezultatul negativ al unui test efectuat înainte cu cel mult 72 de ore”, a anunțat guvernul Franţei.

  Măsurile anunţate marţi seară vor rămâne în vigoare până cel puţin pe 6 ianuarie, sub rezerva unei reexaminări bilaterale sau la nivel european care ar interveni până atunci, potrivit comunicatului citat de Mediafax.

  digi24.ro

  LUMEA

  Ninsorile abundente şi poleiul au provocat haos marţi în traficul rutier din estul Franţei, informează DPA.

  LUMEA

  Supermarketurile britanice din reţelele Tesco, Asda, Aldi şi Waitrose au anunţat marţi că nu vor mai permite accesul clienţilor care nu poartă mască şi...

  LUMEA

  Toţi călătorii care sosesc în Anglia, inclusiv cei care locuiesc acolo, vor trebui să prezinte, începând de săptămâna viitoare, un test COVID negativ efectuat...

  LUMEA

  Multe aspecte ale relației dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană după încheierea perioadei de tranziție rămân incerte, dar unele lucruri care se vor schimba...

  Copyright © 2020