Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Fracțiunea „ȘOR” va înregistra un proiect de lege care permite achitarea facturilor populației pentru lunile de iarnă

  Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” vor înregistra, pe 16 martie, în Parlament, un proiect de lege care permite achitarea facturilor populației pentru lunile de iarnă. Anunțul a fost făcut de liderul formațiunii politice, Ilan Șor, care îi îndeamnă pe toți cei care nu mai pot face față tarifelor și prețurilor mari să vină joi, 16 martie, ora 11:00, în fața Parlamentului, pentru a cere adoptarea acestui proiect de lege, care are scopul de a „curma o nedreptate față de cetățeni”, informează serviciul de presă al Partidului „ȘOR”.

  „Din păcate, atitudinea actualului regim față de popor este din ce în ce mai josnică. Acesta îi umilește pe oameni, îi numește porci și în toate felurile. De mai bine de o lună, se desfășoară campania de colectare a semnăturilor, pentru a determina guvernarea să plătească integral facturile cetățenilor. Actualul regim este vinovat pentru faptul că tarifele sunt cele care sunt, ca urmare a eșecului de a construi relații cu partenerii strategici ai Republicii Moldova. În multe state din Europa, pe care cei de la guvernare o consideră sfântă, sunt plătite facturile pentru populație. La noi însă nu le pasă”, a declarat Ilan Șor, într-o înregistrare video, postată pe rețelele de socializare.

  În context, susține Ilan Șor, la inițiativa Mișcării Pentru Popor, deputații Partidului „ȘOR” vor înregistra mâine, în Parlament, un proiect de lege care prevede mecanismul de achitare de către Guvern a facturilor populației pentru gaze, energie electrică și termică, în lunile de iarnă.

  „Noi nu avem de gând să tolerăm această situație, motiv pentru care vom continua să acționăm și vom merge până la capăt. Fac un apel către toți cetățenii Republicii Moldova, care doresc ca în buzunarele lor corecte să ajungă ceea le-a furat statul, în ultimele trei luni, prin tarife anormale la utilități, să vină joi, 16 martie, la ora 11:00, în fața Parlamentului, pentru a cere adoptarea acestui proiect de lege. Nu avem nevoie de povești despre comisii, avize din partea Guvernului etc. Când trebuie să adopte legi hoțești, cei de la guvernare le votează în două ore, iar când este vorba despre o lege pentru oameni, trebuie să o adopte și mai repede”, a subliniat Ilan Șor.

  Pentru inițiativa Mișcării Pentru Popor, de a achita facturile cetățenilor pentru lunile de iarnă, au semnat peste 713 mii de oameni, precizează sursa citată.

  La momentul difuzării acestei știri, serviciile de presă ale Parlamentului, Guvernului, Președinției, PAS nu au comentat declarațiile lui Ilan Șor.

  partidulsor.md

  Facebook

  SOCIAL

  La moment, ideea națională în Republica Moldova este de a determina guvernarea să rezolve problema tarifelor. Această opinie a fost exprimată, în cadrul emisiunii...

  SOCIAL

  Veste proastă pentru mii de pensionari și nevoiași. Pâinea socială nu va mai putea fi cumpărată la prețul de un leu, în rețeaua de...

  SOCIAL

  Majoritatea parlamentară a PAS nu a inclus, pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului, inițiativa legislativă a deputaților Partidului „ȘOR” care...

  POLITICA

  Deputații Partidului „ȘOR” au lansat inițiativa de a majora, de la 5 la 10 miliarde de lei, a Fondului de reducere a vulnerabilității energetice....

  Copyright © 2021