Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Fracțiunea PSRM va propune crearea Comisiei speciale pentru elaborarea proiectelor de lege privind reforma constituțională

  Fracțiunea PSRM va propune Legislativului crearea unei Comisii parlamentare speciale pentru elaborarea proiectelor de lege privind reforma constituțională. Proiectul de hotărâre cu privire la constituirea unei asemenea comisii a fost discutat în Comisia juridică, numiri și imunități.

  ”Statul are nevoie de o revizuire a legislației în domeniul constituțional. Posibil să venim și cu un proiect de modificare a Constituției Republicii Moldova”, a declarat președintele comisiei juridice, Vasile Bolea, unul din autorii proiectului.

  Reforma constituțională va urmări modificări la legislație ce urmează să înlăture blocajele politice în relațiile dintre Președinte – Guvern – Parlament, să combată traseismul politic. De asemenea, comisia ar putea examina și inițiativele lansate de Igor Dodon cu privire la reducerea numărului de deputați, trecerea la forma de guvernare prezidențială.

  Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat, în ajun, la postul de televiziune NTV Moldova, că reforma constituțională lansată în mandatul său de președinte al țării trebuie să fie dusă până la capăt. Președintele PSRM a menționat că deputații socialiști vor propune în Parlament crearea unei astfel de comisii, după ce actualul șef al statului, Maia Sandu, a ordonat dizolvarea Comisiei privind reforma constituțională, creată prin decretul președintelui Igor Dodon, în vara anului 2020.

  Comisia parlamentară urmează să se consulte cu experții în drept constituțional, mediul academic, alte instituții. Din comisie vor face parte 15 deputați.

  socialiștii.md

  Facebook

  SOCIAL

  Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova din Consiliul Municipal Chișinău exprimă condoleanțe familiei fetiței care a decedat din cauza tragediei în Parcul „Alunelul”.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputații PSRM au înregistrat, în Parlament, proiectul de lege care privind măsurile economice și sociale anticriză aplicabile pentru micșorarea impactului provocat de criza energetică...

  POLITICA

  Unul din angajamentele date moldovenilor aflați peste hotare atât de președintele Maia Sandu, cât și de PAS în campania electorală a fost respins astăzi,...

  POLITICA

  Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a elaborat și va propune în Parlament mai multe proiecte de lege menite să susțină sectorul agricol și agricultorii....

  Copyright © 2021