Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Fracțiunea PSRM din CMC condamnă elogierea fascismului și cere să fie demontată placa provocatoare din Parcul „Valea Morilor”

  Fracțiunea PSRM din CMC condamnă elogierea fascismului și cere să fie demontată placa provocatoare din Parcul „Valea Morilor”. Despre aceasta a declarat Alexandr Odințov, președintele fracțiunii PSRM din CMC, în cadrul ședinței Consiliului Municipal. Este vorba despre monumentul ridicat în cinstea ostașilor români care au luptat de partea Germaniei naziste.

  Monumentul a fost inaugurat solemn la Chișinău, pe locul unde mai devreme a fost un izvor și un monument ridicat în cinstea fraternității armatelor ruse și române în anii Primului Război Mondial. Inscripția de pe noua placă comemorativă este următoarea: „La 80 de ani după eliberarea Basarabiei și nordului Bucovinei de către Armata Română”.

  – Fracțiunea Partidului Socialiștilor condamnă tentativa de a glorifica fascismul, fie și în formă ascunsă, pe furiș! Noi cererm de la beneficiar să demonteze această placă provocatoare în decurs de două săptămâni, a spus Odințov.

  De asemenea și Dinari Cojocaru, vicepreședintele fracțiunii PSRM, și-a exprimat indignarea în acest sens.

  – Sub pretextul restaurării izvorului, pe acel loc au construit un obiect de semnificație politică, ceea ce provoacă discordie în societate. Cui îi trebuie acest lucru?, a menționat consilierul.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Astăzi a avut loc ședința fracțiunii municipale a PSRM, la care a paticipat Președintele PSRM Igor Dodon și Primarul Chișinăului Ion Ceban. Participanții la...

  POLITICA

  Fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău nu va permite promovarea intereselor personale. Despre aceasta a declarat vicepreședintele fracțiunii PSRM, Dinari Cojocaru. El a menționat...

  Copyright © 2021