Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  FMI a dat aviz pozitiv la proiectul de lege care prevede mai multe măsuri de susținere a agricultorilor

  Proiectul de lege care prevede un șir de măsuri de susținere a agricultorilor, elaborat de Guvern, a fost avizat pozitiv de FMI.

  Informația a fost prezentată de președintele Igor Dodon după ședința cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.

  Potrivit șefului statului, documentul va fi avizat la ședința Guvernului din această săptămână și, ulterior, va trimis spre aprobare în Parlament.

  Este vorba despre proiectul de lege care prevede rambursarea TVA pentru achitarea impozitelor aferente salariilor și impozitului funciar, subvenționarea dobânzilor la toate creditele agricultorilor, moratoriu asupra controalelor fiscale la agenții economici din domeniul agricol.

  ”Mai este un pachet destul de mare de legi pentru a merge înainte cu Memorandumul FMI. Săptămâna aceasta, Guvernul se va convoca și va aproba aceste proiecte care vor fi transmise în Parlament”, a spus șeful statului.

  Amintim, agricultorii care au înregistrat pierderi la culturile cerealiere din prima grupă și cele pomicole primesc de la stat de la 1100 la 3800 de lei compensații pentru fiecare hectar afectat de secetă.

  a-tv.md

  POLITICA

  Maia Sandu a cerut și a primit demisia Guvernului condus de Ion Chicu, pe care l-a numit catastrofal, dar nu are un plan în...

  ECONOMIE

  Decizia Guvernului cu privire la stabilirea pentru anul 2021 a marjei maxime în cadrul Programului de stat „Prima casă” a fost publicată astăzi în...

  ECONOMIE

  Guvernul a aprobat proiectul Politicii fiscale şi vamale pentru anul 2021, care prevede reducerea unor impozite pentru sectoarele afectate de criza pandemică și de...

  Copyright © 2020