Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  FMI a dat aviz pozitiv la proiectul de lege care prevede mai multe măsuri de susținere a agricultorilor

  Proiectul de lege care prevede un șir de măsuri de susținere a agricultorilor, elaborat de Guvern, a fost avizat pozitiv de FMI.

  Informația a fost prezentată de președintele Igor Dodon după ședința cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.

  Potrivit șefului statului, documentul va fi avizat la ședința Guvernului din această săptămână și, ulterior, va trimis spre aprobare în Parlament.

  Este vorba despre proiectul de lege care prevede rambursarea TVA pentru achitarea impozitelor aferente salariilor și impozitului funciar, subvenționarea dobânzilor la toate creditele agricultorilor, moratoriu asupra controalelor fiscale la agenții economici din domeniul agricol.

  ”Mai este un pachet destul de mare de legi pentru a merge înainte cu Memorandumul FMI. Săptămâna aceasta, Guvernul se va convoca și va aproba aceste proiecte care vor fi transmise în Parlament”, a spus șeful statului.

  Amintim, agricultorii care au înregistrat pierderi la culturile cerealiere din prima grupă și cele pomicole primesc de la stat de la 1100 la 3800 de lei compensații pentru fiecare hectar afectat de secetă.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  LUMEA

  Fondul Monetar Internațional a criticat în mod deschis guvernul britanic pentru planul său de reducere a taxelor, avertizând că măsurile ar putea accentua criza...

  POLITICA

  Ideea necesității remanierilor guvernamentale prinde contur în societate. Asta după ce, acum o săptămână Ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, și-a dat demisia. Anunțul a fost...

  SOCIAL

  Ministerul Finanțelor va aloca din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2022, mijloace financiare în sumă de pînă la 69 de...

  Noutăţi

  Guvernul a decis în ședința din ajun consolidarea Cabinetului ministrului și reorganizarea subdiviziunii structurale analiză, monitorizare şi evaluare a politicilor din cadrul ministerelor în...

  Copyright © 2021