Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  FMI a dat aviz pozitiv la proiectul de lege care prevede mai multe măsuri de susținere a agricultorilor

  Proiectul de lege care prevede un șir de măsuri de susținere a agricultorilor, elaborat de Guvern, a fost avizat pozitiv de FMI.

  Informația a fost prezentată de președintele Igor Dodon după ședința cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.

  Potrivit șefului statului, documentul va fi avizat la ședința Guvernului din această săptămână și, ulterior, va trimis spre aprobare în Parlament.

  Este vorba despre proiectul de lege care prevede rambursarea TVA pentru achitarea impozitelor aferente salariilor și impozitului funciar, subvenționarea dobânzilor la toate creditele agricultorilor, moratoriu asupra controalelor fiscale la agenții economici din domeniul agricol.

  ”Mai este un pachet destul de mare de legi pentru a merge înainte cu Memorandumul FMI. Săptămâna aceasta, Guvernul se va convoca și va aproba aceste proiecte care vor fi transmise în Parlament”, a spus șeful statului.

  Amintim, agricultorii care au înregistrat pierderi la culturile cerealiere din prima grupă și cele pomicole primesc de la stat de la 1100 la 3800 de lei compensații pentru fiecare hectar afectat de secetă.

  a-tv.md

  Facebook

  ECONOMIE

  Pentru majorarea salariilor medicilor vor fi alocate 1,8 miliarde de lei, iar peste 1,2 miliarde de lei vor fi direcționate pentru majorarea lefurilor pentru...

  ECONOMIE

  Guvernul a majorat cu 24 de milioane de lei suma de 300 de milioane de lei alocată suplimentar la Fondul Național de Dezvoltare a...

  POLITICA

  Guvernul a aprobat astăzi documentul Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia....

  SOCIAL

  Ion Ceban spune că vrea ca proiectele realizate în colaborare cu Guvernul și Președinția să continue. Cel puțin asta a declarat acesta în cadrul...

  Copyright © 2020