Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Florile spun totul

  Florile spun totul…O spune cu mult suflet și emoție, florista Ana Dominte. Femeia și-a lansat afacerea multicoloră acum șapte ani într-un magazin din sectorul Ciocana. Aici, Ana Dominte creează compoziții pentru toate vârstele și pentru orice ocazie. Și pentru că suntem în perioada în care natura ne răsfață în culori, arome și flori, am cerut sfatul floristei cu privire la tendințele în materie de buchete și aranjamente florale din acest sezon.

  Florile ne bucură ochii… oricând… de aceea ele trebuie să fie prezente mereu pe masă, ne spune florista Ana Dominte.

  Ana Dominte, floristă

  „Mă stradui să întreb întotdeauna cumpărătorul pentru cine procură, pentru ce scop.. și atunci înțeleg. Cum s-ar spune florile spun totul. Dăruiești o floare vrei să ajungi la sufletul unei persoane.”

  Florile se dăruiesc în funcție de sezon, spune florista. Așa se face că dacă în trecut romanițele erau culese de pe câmp, acum le cumpărăm din florării.

  Ana Dominte, floristă

  „Dacă e martie.. lalelele, dacă e mai.. bujorii, luna iunie.. avem romanițele, adică sunt mai mult florile de câmp.”

  Pentru a alege florile potrivite pentru o persoană este important să se cunoască vârsta și cu ce scop sunt dăruite. Acum pentru că suntem în sezonul cald, domnișoarele pot fi răsfățate cu buchete de flori de câmp, cum ar fi romanițe sau levănțică. Trandafirii sunt dăruiți de regulă doamnelor.

  Totuși, reieșind din aceste tipare, decizia aparține cumpărătorilor. Bărbații, de exemplu, aproape întodeauna preferă să dăruiască femeilor trandafiri, indiferent de vârstă și de ocazie.

  Ana Dominte, floristă

  „Bărbații cumpără trandafiri mari și lungi, ei iubesc trandafirii, lungi, mari și roșii, pentru ei roșu. Dacă le propui alb, pentru ei alb.. nu prea, e culoarea curățeniei, sinceritate. Dar ei nu… roșu.”

  Această femeie, bunăoară a venit să cumpere flori pentru un bărbat.

  “Vreau o compoziție, un buchet de flori pentru un medic, ce mi-ați recomanda? – E doamna, bărbat, până la 50 de ani. –Pentru un bărbat, Ia uitați o compoziție?!”

  Ana Dominte spune că creează aranjamentele florale pe loc, fără a respecta un etalon, doar își pune în aplicare imaginația.

  “Nu prima dată iau de la dumneaei și niciodată nu am dat greș.”

  Florista recomandă să cumpărăm pentru mame crizanteme. Cei care vor să își ceară iertare de la cineva pot opta anume pentru un buchet din mai multe flori, frumos ambalat, și nu doar o floare, trei sau cinci. Iar pentru mirese sunt potrivite buchetele în culori deschise.

  Ana Dominte, floristă

  „Acum preferă bujorii în combinație cu trandafirii, eucalipt, voxflor, hortensiile sunt preferate de multe mirese. Ele sunt de diferite culori, dar mai mult culorile pastelate, alb, crem, bej, pudră, culori mai sensibile.”

  În vogă sunt astăzi compozițiile florale, iar cele mai solicitate sunt cele din coșuri de lemn confecționate hand-made.

  „Astazi o sa fac o compozitie pentru cerere în casatorie, coșul este manual, ceva finuț și să iau niște trandafiri finuți, care după cum am spus, sunt parcă trandafiri, parcă bujorei, am să folosesc niște levănțică.”

  Cât despre ambalaj…fiecare decide, individual. Se poate cu sau fără peliculă.

  Ana Dominte, floristă

  “Acum e în vogă multă multă peliculă, la un buchet se adaugă, cinci-șase folii, adică e mai multă peliculă ca floarea…să spun așa.”

  Ana Dominte lucrează cu florile de mai bine de 15 ani. Și-a descoperit pasiunea, întâmplător, când a început să lucreze floristă în Sankt -Petersburg. Ulterior a făcut acolo și studii în acest domeniu. În 2014 a revenit în Moldova și și-a continuat afacerea acasă.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021