Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Florești: Fracțiunea PSRM deține majoritatea

  Astăzi, la fracțiunea PSRM din Florești s-au alăturat 5 consilieri, astfel, acum reprezintă majoritatea în consiliul municipal. Acest lucru a devenit posibil datorită faptului că cinci consilieri independenți din fracțiunea PDM au trecut la socialiști:

  „Domnule președinte, vrem să facem o declarație. Vă informăm că a fost luată decizia de a fuziona cu fracțiunea PSRM”.

  Un grup de cinci consilieri independenți au făcut parte în trecut din fracțiunea Partidului Democrat în Consiliul orașului Florești. Însă, la 17 august anul trecut, au părăsit PDM, fără a se alătura vreunei fracțiuni.

  Svetlana Rusu, consilier PSRM: „Nu am fost asociați cu niciun partid politic și astăzi s-a luat o decizie, cu ajutorul organizației raionale ne-am unit cu echipa Partidului Socialiștilor”.

  Până în prezent, fracțiunea PSRM din consiliul orașului Florești a fost reprezentată de șapte consilieri. După alăturarea a cinci consilieri independenți, reprezentarea socialiștilor a crescut la 12, ceia ce reprezintă majoritatea. Potrivit consilierului local Sergiu Groza, această circumstanță va avea un efect pozitiv asupra activității consiliului orașului.

  Sergiu Groza, consilier PSRM: „Acesta este un pas foarte bun. În primul rând, vom putea să ne asumăm responsabilitatea pentru deciziile care se iau în consiliul orașului, astfel încât să putem promova idei, să promovăm acele acțiuni pe care le împărtășim în beneficiul locuitorilor orașului Florești ”.

  Consiliul Orășenesc Florești este compus din 23 de aleși locali. 12 sunt membri ai fracțiunii PSRM, trei – PAS și opt consilieri independenți.

  socialiștii.md

  SOCIAL

  Autoritățile din satul Alexeevca, raionul Florești, spun că din cauza noului tarif la gaz s-au pomenit cu o factură de 18 mii de lei,...

  POLITICA

  Cetățenii nu vor mai fi nevoiți să întoarcă banii din frauda bancară. Inițiativa PSRM a fost votată, vineri, în lectură finală, cu votul a...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Fracțiunea PSRM va propune Legislativului crearea unei Comisii parlamentare speciale pentru elaborarea proiectelor de lege privind reforma constituțională. Proiectul de hotărâre cu privire la...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vladimir Odnostalco, a prezentat astăzi, 22 aprilie, un proiect de lege privind majorarea salariilor în sistemul de...

  Copyright © 2021