Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Fișă epidemiologică în format electronic

  Începând cu 5 octombrie curent, pasagerii și călătorii care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova pe sensul de intrare vor putea completa fișa epidemiologică doar în format electronic. Informația a fost făcută publică de către reprezentanți ai Ministerului Sănătății în cadrul unui briefing de presă.

  Svetlana Nicolaescu, secretar de stat, Ministerul Sănătății

  „În acest mod ne propunem să fluidizăm fluxul de călători și să eficientizăm procedurile de completare și transmitere a informațiilor colectate prin intermediul fișelor epidemiologice. Atenție măsurile de prevenție și control la trecerea frontierei de stat nu se modifică, rămân în vigoare deciziile CNESP din 22 septembrie. Schimbarea constă în modalitatea de completare și transmitere a informațiilor din fișa epidemiologică”

  Fișa epidemiologică va putea fi accesată pe pagina: https://fisa-covid.gov.md/ și trebuie completată obligatoriu cu cel mult 3 zile înainte de intrare în Republica Moldova de către persoanele care urmează să respecte regimul de autoizolare pentru 14 zile, în cazul în care:

  Se impune carantina persoanelor care nu dețin:

  · un certificat de vaccinare COVID-19
  · rezultatul negativ al unui test RT-PCR valabil 72 ore
  · rezultatul unui test antigen rapid, valabil 48 ore
  · concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni)
  · un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil 90 zile din data efectuării investigației.

  Poliția de Frontieră, Agenția Națională pentru Sănătate Publică dar și organele de control vor deține în mod automat toate informațiile despre persoanele care intră în țară, pentru a putea fi monitorizate privind respectarea regimului de autoizolare și supraveghere. Totodată, MS îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de protecție, precum: purtarea măștii de protecție, respectarea distanței fizice de minim 1 m, spălarea și dezinfectarea regulată a mâinilor, etc.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021