Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Filtru la intrare în Chișinău

  Sute de șoferi au fost verificați astăzi de inspectorii INSP în prima jumătate a zilei. Reprezentanții Secției de monitorizare și documentare a traficului rutier în comun cu echipele mobile de patrulare au desfășurat o operațiune de amploare la intrare în municipiul Chișinău. Acțiunea a fost efectuată pentru a depista șoferii care au încălcat Regulamentul Circulației Rutiere și se eschivează de plata amenzilor.

  “Cu părere de rău o să fiu nevoit să vă dau o amendă privind testarea tehnică, nu vă supărați, o să aplic amenda minimă, 450 de lei, dar în trei zile lucrătoare achitați 225.”

  Șoferița are și o explicație pentru încălcarea depistată.

  „Nu am atras atenția pur și simplu la documente. Nu e atât de mare încălcarea, e doar de o zi trecută revizia. Dar o să facem la loc.”

  Astfel, în primele două ore ale dimineții, 40 dintre șoferii care au fost trași pe dreapta s-au ales cu procese verbale pentru nereguli admise în trafic. La fața locului a fost dislocat un centru mobil al poliției conectat la sistemul de monitorizare a traficului rutier. Astfel, fiecare șofer care a fost stopat, era identificat în timp real în doar câteva minute, dacă a comis încălcări surprinse de camerele de monitorizare.

  „-De regulă vă străduiți să respectați sau mai încălcați câteodată?-Ca și șofer începător mai am și unele greșeli, dar mă strădui să nu încalc și să merg regulamentar.”

  „-Încălcați? –Nu.-Niciodată? Ehe, niciodată….nu poți să pui mâna în foc, se mai întâmplă.”

  „Nu încalc niciodată. Nu am bani să achit amenzi de asta și nu încalc.”

  ”Ehe, nu, nu încălcăm, dacă încălcăm ne iau permisul, la așa vârstă deja. Băutura am lăsat-o din anii 80, numără dumitale deja de câți ani.”

  „Am avut una, dar atunci nu am atras atenția că este semnul cela, dar a fost greșeala mea, poate m-am grăbit și nu am văzut-o. Nu se respectă la noi, iată asta nu înțeleg de ce, parcă ne urâm unii pe alții, toți să grăbesc, parcă i-ar încurca cuiva ceva.”

  Cele mai frecvente nereguli în trafic sunt depășirea limitei de viteză, nerespectarea marcajului rutier și trecerea la culoarea interzisă a semaforului.

  Gheorghe Spînu, reprezentant INSP, comisar

  „În ultima perioadă de timp multe persoane încearcă să se eschiveze de la răspundere, încercând să dea vina pe un prieten, după care prietenul comunică pe altul și tot așa la nesfârșit un șir de persoane.”

  Totodată, Gheorghe Spânu susține că în ultima perioadă se atestă o descreștere a numărului șoferilor nedisciplinați la volan.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021