Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Fiecare are dreptul la vot

  La întrebarea postului nostru de televiziune referitor la implicarea cetățenilor din stânga Nistrului în alegerile prezidențiale, președintele a menționat că unele partide de dreapta folosesc o retorică nazistă față de cetățenii din stânga Nistrului. Aceștia sunt gata să le blocheze dreptul la vot, la alegerile prezidențiale din acest an, doar pentru că oamenii gândesc diferit.

  Igor Dodon, președintele RM

  „Oponenții de pe dreapta au o atitudine față de cetățenii Republicii Moldova, care gândesc altfel decât ei, de parcă ar fi dușmani. Este o retorică nazistă. Dacă ei ar avea posibilitatea, le-ar interzice găgăuzilor, rușilor, să voteze, la toți, să fie doar Unirea cu România. Ei vorbesc despre principii europene, că Moldova este un stat de drept, stat democratic, dar în democrație trebuie să îi asculți pe toți: și pe cei de dreapta, și pe cei de stânga, căci toți sunt cetățeni ai Republicii Moldova. În Transnistria tot sunt cetățeni ai Republicii Moldova”

  Totodată, Igor Dodon i-a avertizat pe unii primari ai partidelor de dreapta că dacă vor încerca să blocheze accesul la vot pentru cetățenii din stânga Nistrului, s-ar putea alege cu dosare penale.

  Igor Dodon, președintele RM

  „Aud mesaje, că trebuie să le interzicem să voteze, să blocăm trecerile, unii primari de dreapta refuză să deschidă secții de vot pentru cetățenii Transnistriei. Este dosar penal, vă preîntâmpin. În acest caz, noi trebuie să pretindem să fie închise secțiile de vot în Europa, unde vă votează pe voi? Noi niciodată nu vom face așa ceva”

  Totodată, președintele a venit cu o replică la învinuirile aduse de cei de la PAS despre pregătirea fraudării rezultatelor alegerilor prezidențiale din noiembrie. Șeful statului a menționat că despre falsificarea rezultatelor alegerilor strigă de obicei cei care știu că vor pierde aceste alegeri. PAS înțelege că va pierde la prezidențiale, de asta și inventează povestea cu falsificările.

  Igor Dodon, președintele RM

  ”Nimeni nu are niciun interes să falsifice. Cine strigă despre falsificare? Acei care înțeleg că vor pierde. PAS înțelege că va pierde, cel mai probabil, aceste alegeri”

  Președintele a reiterat că, în turul doi, diferența dintre el și candidatul PAS, Maia Sandu, va fi de aproape 10 procente. ”Falsificarea pe noi nu ne interesează. Dar noi dorim ca secții de votare să fie și în est și în vest”, a declarat Dodon. Potrivit președintelui, în Federația Rusă trebuie să fie deschise mai multe secții de votare decât până acum , deoarece acolo sunt mai mulți cetățeni din Moldova, decât în toate țările UE.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020