Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  FIDR: Vaccinul rusesc Sputnik V are o eficiență de peste 95 %

  Vaccinul rusesc Sputnik V a demonstrat o eficiență de peste 95% la 42 de zile după administrarea primei doze şi va costa mai puţin de 10 dolari, au anunţat Centrul de cercetare Gamaleia din Moscova şi Fondul de Investiții Directe din Rusia (FIDR) într-un comunicat comun, citat de EFE.

  Potrivit datelor preliminare ale celei de-a doua analize, eficiența vaccinului rusesc după 28 de zile era de 91,4%.

  Potrivit analizelor clinice, eficiența de 91,4% a fost demonstrată în rândul a 39 de persoane infectate, printre care figurau voluntari care au primit placebo (31) şi cei care au primit vaccinul (8).

  În total, 14.095 de voluntari au primit vaccinul şi 4.699 au primit placebo, potrivit comunicatului oficial.

  În prezent, 40.000 de voluntari participă la faza a treia a studiilor clinice, dintre care peste 22.000 au fost deja injectați cu o primă doză, iar 19.000 au primit atât prima, cât şi a doua doză.

  În timpul studiilor clinice, experții ruși nu au detectat reacții adverse „neprevăzute” ale vaccinului în rândul voluntarilor.

  FIDR a precizat că prețul de sub 10 dolari pentru o doză este de două ori mai mic decât cel al vaccinurilor care folosesc tehnologia ARN mesager, așa cum se întâmplă în cazul vaccinurilor dezvoltate de companiile americane Moderna şi Pfizer.

  De asemenea, Rusia a lansat producția vaccinului deshidratat, folosind tehnologia de liofilizare, care va facilita mai ales transportul său pe piețele internaționale, inclusiv în regiunile cu acces dificil şi în cele cu climă tropicală.

  Primele tranșe ale vaccinului Sputnik V vor ajunge pe piață pentru clienții internaționali în ianuarie 2021, în baza acordurilor încheiate deja de Rusia cu mai mulţi parteneri străini.

  moldpres.md

  Facebook

  LUMEA

  Ungaria va primi tehnologie anul acesta pentru a produce vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V la o fabrică de pe teritoriul său, aflată în prezent...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Sâmbătă, 17 iulie, curent între 7:00-18:00, la Palatul Republicii va fi organizat maratonul-rapel cu Sputnik V pentru persoanele care au primit prima doză pe...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că se va vaccina cu Sputnik V nu în regim preferențial, nu prin ușa din spate sau la Policlinica...

  SOCIAL

  Solicitarea de vaccin Sputnik V a fost atât de mare, încât cele 3000 de doze de ser s-au epuizat într-un timp record și autoritățile...

  Copyright © 2021