Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Festivalul Internațional ”Nopțile pianistice” revine la Chișinău

  După o pauză de un an, legată de situația pandemică, Festivalul Internațional ”Nopțile pianistice din Moldova – Marea Neagră”, ediția a XIX-a, va reuni din nou, în perioada 28 septembrie – 29 octombrie, virtuozi internaționali și locali, pentru interpretarea operelor cunoscute.

  Potrivit organizatorilor, în anul curent, în cadrul Festivalului vor fi interpretate numeroase lucrări ale compozitorului Ludwig Van Beethoven, a cărui aniversare de 250 de ani a fost sărbătorită în 2020. ”Nopțile pianistice din Moldova – Marea Neagră” se vor deschide marți, 28 septembrie, la ora 19.00. la Palatul Republicii din Chișinău. John Gade, pianist virtuoz francez, va evolua alături de Orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, dirijată de Misha Katz, renumit dirijor francez, invitat deseori la Festival, devenit popular în rândul publicului moldovenesc. Muzica franceză și rusă va fi onorată cu un program de lucrări de Charles Gounod, Georges Bizet, Serghei Rahmaninov și Mihail Glinka.

  În total, șapte concerte vor fi organizate la Chișinău, la Tiraspol și, din acest an, la Cahul. Pe 5, 13 și 29 octombrie, la ora 19.00, concertele vor avea loc la Sala cu Orgă din Chișinău, iar pe 22 – la Palatul Republicii. Pe 9 octombrie, la ora 17.00, un concert va fi prezentat la Palatul Culturii din Cahul și pe 16 octombrie, altul – la Palatul de Cultură din Tiraspol.

  moldpres.md

  Facebook

  Copyright © 2021