Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Festival dulce la Sadova

  În acest weekend în satul Sadova, raionul Călărași a avut loc tradiționalul festival al mierii și căpșunii. Evenimentul dulce și aromat a reușit să adune sute de participanți. Oamenii au făcut cozi la tarabele producătorilor autohtoni care și-au surprins oaspeții și cu o degustare. Cei mai buni fermieri s-au învrednicit cu premii și diplome.

  După o pauză de doi ani, cea de-a șaptea ediție a festivalului mierii și căpșunii și-a deschis larg ușile. Vremea rece și ploile abundente din ultima perioada și-au lăsat amprenta asupra recoltei de pomușoare, chiar și așa producătorii autohtoni au întâmpinat participanții la eveniment cu tarabele doldora de produse de înaltă calitate.

  Maria Furdui, antreprenor

  «Am expus aici cele mai frumoase căpșuni, dar anul acesta ploile ne-au cam dat bătăi de cap. Iar acest lucru este valabil pentru toți producătorii din țară, nu doar pentru cei care se ocupă de creșterea căpșunilor».

  La Sadova, sunt mai multe familii fac afaceri cu căpșuni. Ei le sădesc, le îngrijesc, le culeg, după care le vând. Cea mai mare parte din marfă ajunge pe rafturile magazinelor din Federația Rusă și țările CSI.

  Elena Tertiuc, antreprenor

  «Căpșunile pe care le cultivăm sunt ca și copii noștri, ca membrii familiei. Familia noastră este una dintre primele, nu numai în Sadova, ci și în Moldova, care a pus bazele afacerii cu căpșunile. Când am pornit această afacere am avut un singur scop să trăim aici, acasă».

  Pe lângă căpșuni, oaspeții festivalului s-au delectat cu delicii, fursecuri cu dulceață din căpșune, gem și chiar lichior de căpșuni.

  «Suntem pentru prima dată aici. Sărbătoarea este frumoasă, oameni pozitivi. Totul este bine organizat».

  «Cred că, astfel de evenimente ar trebui să fie mai multe, așa încât oamenii să se bucure».

  «Am venit special să cumpărăm căpșuni. Noi suntem din Ucraina. Soacra locuiește aici în sat și cum să nu vii. Este un festival frumos unde poți să savurezi căpșuni».

  Organizatorii festivalului au premiat cei mai buni producători de căpșuni. La festival și-au expus marfa 20 de producători, 14 dintre care locali. Tot aici, s-au regăsit mai mulți meșteșugari și apicultori. Festivalul a culminat cu un concert cu participarea trupei DoReDoS, Fetița cu Surprize și a interpreților Lenuța Gheorghiță, Ady, Mariana Șura, Costi Burlacu și Corina Țepeș.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021