Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Fermierii rămân fără compensații

  Fermierii moldoveni nu vor vedea un leu din partea statului pentru a putea compensa pierderile suferite în urma grindinei și a ploilor puternice din primăvara-vara, anului curent. Se întâmplă după ce Ministrul Finanțelor a respins inițiativa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a aloca suma de peste 51 de milioane de lei pentru agricultorii care au înregistrat pagube.

  În cadrul discuțiilor purtate pe marginea proiectului de lege cu privire la rectificarea bugetului pentru anul 2021, deputatul Blocului, Radu Mudreac a venit cu propunerea de a aloca suma de 51.3 milioane de lei pentru achitarea compensațiilor agricultorilor care au suferit pierderi în urma calamităților naturale din perioada caldă a acestui an.

  Radu Mudreac, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Ca o propunere, este un proiect de lege, de al nostru. În ceea ce ține compensarea pierderilor pentru acei agricultori, ca urmare a calamităților naturale. Este vorba despre aproximativ 51,3 milioane de lei. Cum vă uitați dumneavoastră dacă acel proiect de lege ar veni ca un amendament la bugetul de stat pentru a-l suplini, pentru a putea compensa pierderile la acei agricultori care au avut de suferit».

  Răspunsul ministrului de resort a fost sugestiv.

  Dumitru Budeanschi, ministrul Finanțelor

  «Nu, desigur. Noi trebuie să mergem pe aprobarea actelor legislative».

  Astfel, invocând procedura legislativă, ministrul Finanțelor, membru al guvernului PAS, a refuzat alocarea ajutorului financiar fermierilor din țara noastră. Refuzul Executivului vine pe fundalul scumpirii carburanților și îngrășămintelor care agravează situația agricultorilor, deloc ușoară. În deosebi, au de suferit fermierii mici care au declarat deja, că sunt în prag de faliment.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021