Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Fermierii amenință cu proteste în PMAN. Vor aduce și tehnica agricolă

  Fermieri anunță că vor protesta non-stop, în perioada 7-30 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale. O declarație prealabilă în acest sens a fost depusă de către Asociația „Forța Fermierilor” la Primăria municipiului Chișinău.

  Potrivit documentului semnat de către directorul executiv al asociației, Alexandru Slusari, pe lângă cele 3000 de persoane, în protest va fi implicată și tehnica agricolă – circa 300 de unități.

  Protestatari înaintează 5 revindecări legate de situația fermierilor mici și mijlocii creată urmare a „prăbușirii prețurilor la producția agricolă”.

  „Din păcate toată această perioadă nu a existat si nu există un plan de ameliorare a situației măcar cu două trei măsuri concrete de a sprijini agricultorii nu peste doi trei ani, nu la toamnă, dar acum, așa cum fac țările din Europa de Est cum ar fi Polonia, România, Ungaria. Dacă protestul va fi non-stop el va avea câteva etape, nu neapărat pe data de 7 să venim cu tehnica, dar cu certitudine dacă nu vom vedea schimbări în următoarele două săptămâni pe 7 iunie vom începe protestul”, a explicat Slusari.

  La momentul publicări acestei știri, serviciul depresă al Guvernului nu a comentat declarațiile lui Alexandru Slusari. Totodată, Ministerul Finanțelor a difuzat un comunicat de presă, în care și-a exprimat încrederea într-un „dialog constructiv”.

  facebook

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021