Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Fermier din Hâncești: Nu am ieșit în drum cu tractoarele pentru că nu văd sens, trebuie să mergem în câmp

  Noi nu am ieșit în drum cu tractoarele pentru că nu avem timp, acum trebuie să muncim în câmp pentru a pregăti roada anului viitor. Declarația a fost făcută de Vasile Gagiu, un agricultor din raionul Hâncești, invitat la emisiunea ”Acces direct” de la NTV Moldova.

  ”Nu am ieșit în drum cu tractoarele pentru că nu văd sens. Noi trebuie să mergem în câmp, să continuăm lucrările pentru a ne pregăti pentru anul viitor”, a spus Gagiu.

  Producătorul agricol a declarat că a primit în fiecare an subvenții de la stat fără nicio ezitare. În acest an, subvenția alocată de Guvern fermierului s-a ridicat la 1,2 milioane de lei din care și-a construit un depozit și și-a procurat un tractor.

  ”Mulțumim Guvernului că ne acordă ajutor. Subvenții am primit în fiecare an pentru procurarea tehnicii, pentru construcția unui depozit. Depozitul l-am construit în mare parte din banii alocați de stat”, a spus agricultorul.

  În acest an, în premieră, Fondul de intervenție și plăți în agricultură depășește suma de 1 miliard de lei, iar pentru compensarea pierderilor din cauza calamităților naturale au fost alocați suplimentar 300 de milioane de lei.

  ntv.md

  Facebook

  POLITICA

  Vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a declarat că până la momentul de față niciun partid de dreapta din Legislativ nu a venit cu un...

  SOCIAL

  Fermierii din țară au început semănatul de toamnă. Lucrările sunt în toi, iar acest lucru a devenit posibil, după ce agricultorii au primit ajutor...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Republica Moldova va primi un ajutor de 500 de milioane de ruble sau echivalentul a peste 100 de milioane de lei de la autoritățile...

  Copyright © 2020