Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Femei cu epoleți

  Dirijează traficul rutier, sunt pricepute la lupte și chiar sunt antrenate în ambuscade pentru reținerea infractorilor. Nu vorbim despre polițiștii bărbați, ci despre femeile care activează în diferite structuri din cadrul Inspectoratului General al Poliției. Eroinele noastre cu epoleți au acceptat să discute cu echipa noastră de filmare și să ne povestească despre meseria pe care au îmbrățisat-o.
  Diana Ceban are 25 de ani și din 2017 activează în calitate de subofițer superior în cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică. Una dintre obligațiile sale de serviciu este să fluidizeze traficul rutier. Astăzi dimineață am suprins-o la muncă. Diana recunoaște că atunci când șoferii încalcă Regulamentul Circulației Rutiere, aceștia mai încearcă să-i facă ochi dulci, doar ca doamna polițist să îi ierte.
  Diana Ceban, subofițer INSP:

  «Sincer, nu este o problemă, pentru că mă simt mult mai energică când mă trezesc cu o oră mai devreme, fie și ora cinci, cum o fac de obicei. 00.33 În momentul când stopăm mijlocul de transport, șoferii, câtuși de puțin, încearcă să zâmbească, în special, când este stopat de o domnișoară».

  Diana se trezește în fiecare dimineață la ora cinci și face câte trei antrenamente pe săptămână. Spune că își iubește meseria și nu regretă că a ales să fie polițistă.
  Diana Ceban, subofițer INSP:

  «- De ce această meserie? Totuși, e mai mult pentru bărbați…
  – Mă consider o fire destul de comunicabilă, deschisă. 00.20 , 00.25 fac față celor ce întrunește serviciul dat».

  La muncă am găsit-o și pe Doina Lupu. Tânăra, în vârstă de 26 de ani, activează în calitate de ofițer în cadrul Dispeceratului Zonal Chișinău, Direcția de Poliție a Capitalei. Mai exact, Diana recepționează solicitările cetățenilor și le redirecționează către Doina spune că se află la muncă chiar și 24 de ore și că se simte în siguranță atunci când muncește alături de bărbați.

  Doina Lupu, ofițer, Dispeceratul Zonal Chișinău, Direcția de Poliție a Capitalei:

  «Este mult, este obositor, dar atunci când în urma intervenției tale, în urma implicării, ajuți oameni, salvezi o viață, deja oboseala nu se mai simte. Am absolvit Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova.
  – Nu erau mai mulți bărbați acolo?
  – Erau bărbați, dar noi când mergem la studii, nu ne ducem la căutat bărbați, dar să facem carte».

  Doina spune că se simte împlinită atunci când ajută oamenii aflați în pericol. În prezent în cadrul Inspectoratului General al Poliției activează 1834 de femei.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020