Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Feerie pe străzile Chișinăului

  Pandemia nu ne poate fura bucuria sărbătorilor de iarnă. Chiar dacă în acest an nu vom avea parte de un Târg de Crăciun, atât autoritățile municipale, cât și administratorii mai multor centre comerciale au decis să încânte privirile oamenilor cu decorațiuni de sărbătoare și brazi ca din povești. Am dat și noi o fugă prin oraș, pentru a vedea cum decurg pregătirile pentru cel mai frumos moment al iernii.

  Dacă, în zilele următoare, intenționați să faceți o plimbare prin centrul Capitalei, un falnic brad vă va bucura privirea. Muncitorii au instalat deja pomul de Crăciun, care este gata de a fi împodobit.

  Vitalie, muncitor

  „ – Avem de lucru încă.
  – Ce înălțime va avea bradul?
  – 20 de metri. Azi și mâine punem carcasa și mai este de lucru încă până pe 1”.

  În acest an, Guvernul și Primăria Chișinău au anunțat că renunță la iarmaroace și concerte, din cauza situației pandemice. Totuși, străzile orașului vor lumina la propriu și se vor auzi melodii tematice de Crăciun.

  Nu doar străzile și centrul Capitalei vor fi colorate de luminițe și ghirlante. Feeria iernii se simte deja și în mai multe centre comerciale. Oamenii spun că, indiferent de situația pandemică, spiritul sărbătorilor trebuie să se simtă în Chișinău.

  „Sărbătoarea este în sufletul nostru, dar cred că nu ar trebui să încurce pandemia la o mică serbare, unde vor fi respectate regulile, pentru a se simți sărbătoarea, dar nu tensiunea cauzată de pandemie.”

  „Eu cred că trebuie. Toți se pregătesc de sărbătoare, de ce nu? Copiii, toți se vor bucura. Este pandemie, trebuie să ne protejăm, dar oamenii totuși vor să sărbătorească Anul Nou.”

  Chiar dacă acest an este unul diferit, în fiecare sector din Capitală urmează să fie amenajate locuri speciale cu decorațiuni de iarnă, însă cu respectarea regulilor anti-COVID.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020