Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Fata cu mâini de aur

  Antonina Barcaru are 15 ani, dar deja își câștigă propriii bani de buzunar, pentru a-și ajuta familia. Recent, și-a descoperit o pasiune, care-i vine ca o mănușă. Fata face coafuri împletite, iar meseria a învățat-o mai mult de pe internet, dar și imaginația o ajută în acest sens. Primii clienți nu s-au lăsat așteptați. Aceștia sunt chiar localnicii din Buțeni, Hâncești, satul de baștină al Antoninei.

  Încă de când era micuță, Antonina a observat că este îndemânatică, așa că nu i-a fost greu să învețe să facă diverse coafuri împletite – de la simple cosițe până la cele mai sofisticate.

  Antonina Barcaru

  «Talentul de a împleti l-am descoperit la vârsta de 13 ani, împletind surorile mai mari și mici. De pe internet puțin ce mă inspir, încerc să fac ceva nou, mai deosebit».

  Nu cunoaște tehnici complicate de împletire, precum sunt cele ale hairstyliști-lor, dar, în schimb, face coafuri improvizate sau inventate de ea.

  Vera Ciocan, reporter Accent TV

  «Dacă unele împletituri sunt realizate în doar 10 minute, altele mai complicate, cum e aceasta, este făcută în două ore».

  Antonina Barcaru

  «Pot împleti în patru, cu lentă, pe dos, foarte desfăcut, cu elastice, ață. Cea mai complicată împletitură am făcut-o în cinci ore, tot împletind foarte, foarte mărunt».

  Talentul Antoninei a fost observat de către familia preotului din sat, care a decis să o și susțină.

  Vasile Prepeliță, preot satul Buțeni, r-nul Hâncești

  «O avem alături din copilărie, de când a venit la Buțeni. Paradoxul este că ea lucrează împreună cu tatăl său la construcții. Știind că are acest talent, am decis să încercăm să-l promovăm».

  Provenind dintr-o familie numeroasă și din lipsă de spațiu, acasă, Antonina practică activitatea preferată într-o sală din incinta Centrului Creștin Ortodox din sat.

  Tatiana Prepeliță, preoteasă

  «Am primit mai multe oferte de la patru saloane din Chișinău și am vorbit cu părinții, dar ei au decis că, deocamdată, cine dorește să vină la aici pentru că fata este încă minoră».

  Sora mai mică este modelul principal al Antoninei.

  Iulia Barcaru, soră

  «Ea când vede ceva pe internet, mă întreabă dacă îmi place și mie să mă împletească. Cât ea mă împletește eu privesc un film, uneori, pot și să dorm».

  Antonina a reușit să-și câștige primii ei bani de cheltuială. După finalizarea studiilor gimnaziale, intenționează să își dezvolte competențele la o școală profesională.

  Antonina Barcaru

  «Nu am nicio taxă, oamenii care au venit mi-au oferit cât au dorit. Din acești bani, cumpăr tot ce îmi trebuie mie. Mai departe aș dori tot să mă dezvolt în acest domeniu».

  a-tv.md

  Copyright © 2020