Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Fără vacanțe de sărbători

  Atenție pentru moldovenii care vor să întâlnească noaptea dintre ani peste hotare. Unele țări obligă turiștii să facă testul la COVID-19, în timp ce altele acceptă oaspeți fără restricții. De frica unor efecte neprevăzute ale pandemiei, unii oameni spun că s-au grăbit deja să-și felicite apropiații cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

  Doritorii de a petrece sărbătorile de iarnă peste granițele
  țării trebuie să fie foarte atenți și să se asigure din timp că, în cazul în care se îmbolnăvesc de COVID-19, dar au investit deja într-o vacanță, agenția de turism le va restitui banii pentru sejur. Unii operatori spun că deja iau în calcul această prevedere.

  Ion Curmei, director agenție de turism

  «Deja am inclus în contract cei care primesc testul pozitiv înainte de zbor, primesc toți banii înapoi. La fel am făcut contracte și cu operatorii. Sunt operatori care sunt gata să returneze și 90 la sută din sumă».

  Dacă, până acum, moldovenii își alegeau destinațiile pentru vacanțele de iarnă cu jumătate de an înainte, acum majoritatea spune că le-a cam pierit orice chef de ducă.

  Serghei Lepitun

  «Am multe rude în Ucraina și ei tot nu știu cum se va încheia pandemia, la ei situația este și mai complicată decât la noi. De aceea i-am felicitat deja. Cine știe dacă voi putea lua legătura cu ei».

  Svetlana Caraion

  «Desigur că nu, ce fel de vacanță?! Stăm acasă cu copiii. Nu ne este frică, dar cu așa condiții nu prea vrem să ieșim din țară. Multe teste, pentru întreaga familie, calculați și dumneavoastră câți bani cheltuiți».

  Totuși, cei mai mulți dintre cei intervievați spun că de sărbători vor rămâne în țară, pentru că aici se simt mai în siguranță.

  MĂDĂLINA CIOBANU

  «Eu cred că acum este cazul ca noi să călătorim, pentru un an sau cât o să fie, noi o să anulăm vacanțele și chestii de genul acesta nu este foarte recomandabil».

  Marius Cătălin Lozovanu

  «Riscul e destul de mare și pe lângă asta în majoritatea țărilor trebuie să stai două săptămâni, după ce ajungi acolo. Așa ca nu prea are sens, mai bine stăm acasă și avem grijă».

  Maria Gâncu

  «Îmi place Moldova, de ce să plec. Acasă tot se poate de făcut sărbători, de ce ar trebui în altă parte, fiecare om sărbătorește unde vrea el».

  Potrivit administratorilor agențiilor de turism, afacerile care au reușit să supraviețuiască pe timp de pandemie, au înregistrat în această prioadă pierderi de 85 la sută.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020