Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Fără taxe vamale pentru exportul în Federația Rusă

  Din 1 iulie, fructele, legumele, conservele și produsele vinicole din Moldova vor fi livrate pe piața rusă fără taxe vamale. Federația Rusă a acceptat să prelungească înlesnirile pentru livrările fără taxe vamale a mărfurilor moldovenești.

  Despre aceasta a anunțat președintele țării, după o nouă rundă de discuții cu președintele rus Vladimir Putin și cu Reprezentantul Special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak.

  IGOR DODON, PREȘEDINTELE RM
  „Federația Rusă a acceptat să prelungească înlesnirile pentru livrările fără taxe vamale a mărfurilor moldovenești. Aceasta înseamnă că începând cu 1 iulie curent, fructele, legumele, conservele și produsele vinicole din Moldova vor fi livrate pe piața rusă fără taxe vamale, ceea ce va permite producătorilor moldoveni să economisească cel puțin 20-25 de milioane de euro pe an”

  Părțile au convenit, de asemene,a să soluționeze problema emiterii autorizațiilor („permiselor”) pentru tranzitul mărfurilor din Republica Moldova către Federația Rusă, prin Ucraina. Totodată, la solicitarea Președintelui Republicii Moldova, Rusia va analiza posibilitatea de a oferi asistență umanitară sub formă de combustibil diesel, pentru întreprinderile agricole care au suferit în urma secetei fără precedent, din anul curent.

  Facebook

  Copyright © 2020