Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Fără taxe vamale până în 31 Martie

  Produsele agricole moldovenești, exportate în Federația Rusă, vor fi scutite de taxe vamale. Regimul preferenţial pentru exportatorii moldoveni a fost prelungit până în data de 31 martie 2021.

  „O decizie corectă, în interesul cetățenilor și nu a politicienilor”, așa a comentat Igor Dodon decizia Rusiei de a scuti de taxele vamale produsele importate din Republica Moldova. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru agenția de presă TASS.

  Igor Dodon, președintele RM (2016-2020)

  “Mă bucur că am reușit să îi conving pe partenerii noștri ruși să prelungească acest regim preferențial pentru mărfurile din Moldova. Este vorba despre vinuri, conserve și mere. Datorită acestor facilități, fermierii economisesc, anual, între 20-25 de milioane de dolari SUA.”

  Dodon a mai spus că în pofida situației politice complicate din țară, când Moldova are un nou președinte care critică Federația Rusă, partenerii din Rusia au luat o decizie echilibrată și pragmatică, care este în interesul cetățenilor, nu a politicienilor. Federația Rusă a prelungit regimul fără taxe pentru produsele agroalimentare importate din Republica Moldova până în data de 31 martie.

  a-tv.md

  Copyright © 2020